Wednesday, August 30, 2006

SMSS Treasure Hunt



so dah ready for a final treasure hunt b4 we go off for fasting month? ini yg terakhir lah...i think lam banyak2 akak chose hok smss ni coz ada byk tarikan tang sini.

1. smss stands for Sek Men Sains Selangor, Bandar Tun Razak Kuala Lumpur..it s a full boarding mix school. nama pendek smss is sms - cakap aje sms, means utk sekolah ni lah.

2. sms adalah sekolah di mana Mak akak berbakti, dari semenjak Mak akak berusia awal 20/30s hingga lah ke pencennya. even dah lepas pencen pun Mak akak kadang2 pi gak sambung baktinya di smss (hanya org yg datang dr sms je yang kenal Mak akak ye)

3. sms ada lah tempat akak berlarian...bersorakan dan bermain semestinya membesar bersama2 sms. tetapi tiada cinta melekat di sini, opss....

4. Motor thunt, walk a hunt and Mission ni bermula dari sms terus ke BTR, Bdr Sri Permaisuri, Bdr Tasek Selatan, Salak Highway, Tasik permaisuri and pulang semula ke smss. semua tempat merupakan tempat akak kira mmg under my care but Tasik Selatan bukan tpt yg akak arif sangat - so berpada2 lah saya.

5. organizer sms bukan lah students of the school but if kalo x silap akak, old boys dema yang take charge. RM50 per person, so kalo kowang agak2 terer, leh buat ngan 2 orang sahaja per team, bayo je lah RM100, sorang jd driver sorang tu lah navigiator/baca tulips/carik barang dan sebagainya.

5. Team akak kali ni of cos dari orang yang sama, but this time kita bawak masuk Shahrul - also known as Ash in RM ni. Mat and Reita will be in our team as well...so 4 of us 2 boys 2 girls.

untuk yang berminat, mbe mal and ejat again? or sesiapa sahaja click sini untuk borang seta terms and conditions - harta karun's blog.

other than that...x de citer menarik at the moment yang akak leh kongsikan bersama...my time consists of wt works yang x sudah2, kids of cos yang melasak dan membesar, hubby yang tah bila lah nak tukar template blog dia sendiri (i know some of u went to his blog and complaint napa dia nye blog kaler cam kuah dal, i agree wt u tp pakcik tu bz, x tau lah bila nak tuko kan). mlm ni, akak balik je keje terus terpa pc, main chess. it s been so long (adalah seminggu 2 kot) akak x pegang yahoo chess ni. well yes, akak mmg hantu chess, sama lah ngan cik abang akak gak. and as akak buat entry ni, satu hapa nasi dinner akak x mkn lagi, dok galid ngan chess.

shortly - the merdeka bunga api will be on air from dataran ke klcc ke mana2 lah, and of cos the view can be seen from Vista Amani. trow's plan is qada tido, swim wt kids and be wt them 24 hrs, layan kerenah2 dema yang suka sgt tgk mom and dad nya bercuti.

alangkah indahnya andai, kl x ramai orang bley gak pi sopping kan...but surely, ramai org2 yang x geti dok umah akan menerpa most of the shopping complex sok, baik yg bujang berdating, yg tua berkeluarga atau kanak2 riang.

Selamat bercuti untuk anda semua.

akak lapau..nak makan.





1 comment:

wan said...

This entry is interesting....it shows that every woman deserve some entertainment although she's a career woman.....Red Mummy is a kind of woman who always grab all the opputunities around her.....who sed mum can't have fun...she sed in this entry she actually does not has any stories to tel....but pls read carefully readers.....is there a stories to tell? Yes!!!! Red Mummy is full of storied episode by episode....which make us waited and waited and waiting.....