Tuesday, August 01, 2006

About Me - 1st Assignment for Bloggers Idol 2006


BIUndi akak ye kat sini Bloggers Idol 2006



so ni kes last minute nye keje ni, terpaksa stay up tonite, akak bz tol ngan keje lah. the moment akak dpt assignment ni, akak terus meydey2 Archmal aka Mal lam chat room BI nye web. akak ajak jumpa terus, so Mal pun ok wt the idea.



fyi, none of the contestants lam 14 org lagi tu yg akak kenal..x de sorang pun... mmg unknown to everyone. but 2,3 wks b4 the BI started, akak ngan archmal mmg dah berlaga2 komen lam blog akak, lam blog dia, kdg2 lam blog DBI pun jd mangsa gak.



so intention utk jumpa not cos of this assignment jer but of cos mmg dr awal mmg nak jumpo...x caya sila semak2 entry cekodok final bola akak, lam comments kot...cant remember, or mbe lam blog DBI and blog archmal itself.



so since archmal datang dr shah alam, akak dr klcc, we plan to meet at bangsar. mula2 hawau tollah nak jumpa kat mamak sebelah pos msia tu but 3 kali akak pusing, haram x dpt parking sudahnya depan masjid gak dpt parking..so akk called mal..weii mohlah kita pindah tpt jumpa kat devi's corner jer...so ke devi's le kita...janji at 6++ ptg but biasalah namanya pun org melayu, namanya pun kl yg sesak basak...so 640 br met up. bukan susah nak kenal akak kan mal kan...dah trademark akak red..so jumpa on monday 31st july, every monday akak mmg suka pakai red pi opis, so terus le jumpa mal..sepelaung dia dah nampak akak red dia ni ha.



sampai2 kita order lu...akak kebuluq, nak telan tomyam sesangat tp aku x lalu lak mamak yg masak so pedajal roti telur jo lah...mal hadap ni:




mee goreng ni pedas tahap cipan




sambil makan sambil borak sakan..more to santai lah kita nye chat...x de nye aku nak bwk tape recorder bagai, ko ingat ko datuk king?



oklah...budak nye mmg budak baik molek budi pekerti, pada akak yg luruih ni, ni fes time ever akak bertemuramah ngan mal yg kita paham adalah seorang adik2....so byk gak sipolan2 words or kata nama adik2 yg mal ajarkan. but satu harus diingat wpun akak ni tua kebana, but kompem aku kalo jalan ngan mal org ingat akak adik pada mal ye eventhough mal is turning 2? yrs old (warning umur tidak dibenarkan disebut ... matiklah ko mal, warning akak x bg sebut umur ye)..hah jgn lupa mal was born on 12th Dec 19XX.



budaknya xlah gemuk x lah kurus sgt tp ada lah isi sket dr akak ni kan...tinggi lam 178cms berat lam 80kgs (aku ngandung dulu pun lam 70kg). mal ni org pantai timur tp kecek ngan dia x dengo pun pelat ganu/k'tan dia...more to melaka je aku dengau. mak nye org ganu ayahnya org k'tan so dah settled down kat kerteh, tganu. but mal is based in kl..merantau carik rezeki kat sini, dok kat puchong prima --- wah very detaily ko! anak no 4 dr 7 org, sume jantan kecuali 2 je tino.



as i interviewed him....well yes, i truly understand his situation becoming an adik2...he was born to be like that..dah naturally gitu, so as a human, i dont want to judge apa jalan yg molek or tidak, but i harap..hidupnya bahagia sentiasa. for me, kalo jd jantan pun ko asik merogol anak2 org pun cam cilaka gak, but on the other hand, if u ppl think mal and org2 spt mal are some kind yg teruk, pls dont be like that. kita jgnlah hina2 dema...sbb perlu diingat, what comes around goes around. percayalah...ada makna di sebalik kata2 akak ni...



kenali mal wpun masanya seakan singkat, but i enjoy being wt him...kalo pun jumpa dia lg, my truly husband mmg izinkan and x kisah...so mal..be a tough boy ok. so back to him again...mal during the session mmg kuat melados or merokok org kata...isap dunhill, x renti2 akak ngk..he loves green, gila penyu..nama blog pun ala2 penyu gitu




kan akak dah kato..melados jooo





sex - ok ni a bit 18SX so agak2 x nak baca, pls skip this para...ada boipren ke mal? hehehehehe..budak manis cam dia x kan x do, in fact akak dpt pun ckp ngan boiprennya. position berjimak is flexible but prefer to be on top.... ayat ni akan didelete 24jam dari sekarang!




budak manis ni suka gak memasak...mal nanti buatkan akak choc cake yg ko pandai buat tu ye...cheese cake pun dia suka gak. of coslah kalo dah minat turtle, kaler ijau lah favouritenye, and ning is also his fav artist. apesal ko x suka siti? hish.....br nak ajak pi wedding siti tau. tp kalo siti kawin ngan ko pun akak happy gak asal bukan ngan datuk king tu..x suka lah..menci!



btw...even mal is an adik2, but kita leh nampak dia nye lembut and fragile outside but keras inside of his. orgnya akak tgk the very2 happy go lucky pastu kuat sensitip or sentap ye bhasa adik2 gitu....dia pun suka gak interier umah but pemalas nak kemas rumah. camne tu...suka menghias tp malas..ni yg mls nak ajak dtg umah ni, kang ko mengangkang jer..jgn ngorat laki akak udah ye mal.



dah tu kalo ko campak dia kat shopping complex pas ari gaji aku kompem lah dia mmg boros budaknya, kuat joli gamak nya dia ni...and every friday gi jalan2 psr mlm ngan budak mental aka juri das das BI gak...aterrrr.....gi ngorat ek? wahh..kamu! dia ni pun ada bela guineapig, ko beli kat psr mlm gak ke mal? akak x tau lah menatang apa ni, dengo cam penah dengo...suka tol dia siap sms 'akak, mal dah beli g/pig ni yeyeyeye' bih kurang gini lah ayat nya.



tadi akak ckp dia suka ning kan, other than ning, mal pun minat ngan adibah nor, anuar zain, hazami and m nasir apesal ko x suka sitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii??? cis. lain2 bila bosan x de menda, si mal ni suka layan novel cintan waduhhh.....eh akak byk buku citer tau tp kena sewa lah, ko ingat sume nak free, manyak cekadak ko tau. n utk pengetahuan yg x tau lagi, lately mal byk menghabiskan masa2 senggangnya wt adik sorang lagi ni ...kawan baik dia gamaknya....senang kowang kan...sekumpulan je lam BI ni tau...x acik tol. akak gak yg the only mak lam BI ni waduhhhhhhhhhh....x pe..a challenge for me ok!



borak2 ngan mal..end up dah kol 915, so we hv to leave..mal nak kena pi the curve and akak lak x geti2 nak balik..anak2 kat umah tu nak kena dibelai2 gak, bih laki akak pun kena gak jaga kan. so overall...akak sonok dpt kenal ngan mal gak, akak rasa..akak harap firasat akak betul, semoga persahabatan akak wt mal will be forever, he is such a nice guy. no matter what he does or did wpun berlanggar dengan suruhan dan amalan islam, akak x nak lah pertikaikan..sebagai kakak, akak menasihatkan boleh tp biarlah masing2 ngan jalan masing2, mungkin ada hikmah disebaliknya (ni mmg gaya org tua ckp lah kan abih akak dah tuo)



btw...akak berjaya hasut mal utk join akak lam treasure hunt and fear factor dapat gak akak kaum nak masuk menda ni setelah akak gagal lam putrajaya hunt aritu kan...sadis! rasanya gitulah kisah mal yg akak leh share kat korang..lelebih mal x bagi off record katanya! wah ingat ko artis, propa ko ye!


kalo nak baca review pasal akak Red Mummy ni lak, pi kat sini, adik isis sorang ni yg buat review pasal akak..x tau lah apa yg dia nak carutkan lak, sukatik ko lah yang...so jadi, marilah undi akak yg telah berhempas pulas menjayakan assingment BI2006 ni ye..akak sudahi dengan gambo penutup adik archmal kita:




opss..silap tu mata penyu dia.





ni lah Archmal yang ala2 pemalu gitu


utk mal...thanks for meeting me, semoga hidup mu dirahmati Allah selalu..pesanan terakhir mal utk semua:



msg to the world: selamatkan penyu!!!

kenapa penyu?: hidup saya seperti seekor penyu, ke mana saya melangkah namun tetap kembali ke tempat asal... berpijak di bumi yang nyata,....







Kerja anda..selepas membaca, tolonglah BIUndi Red Mummy utk melayakkan akak ke pusingan seterusnya dan seterusnya hingga ke final kalo bolehlah yeah..go mummy go mummy goooooooooooo...ale ale ale...undi bermula dari Khamis 3rd till Sunday 6th ni. nak undi pi kat sini Bloggers Idol 2006 ok!! Take care all! Terima kasih semua.


to juries..thanks so much also!!!





21 comments:

darklighter said...

Haiyoo pose2 ayu katanya..*pengsan..ADIK2??!!..*pengsan lagik..

darklighter said...

Haiyoo pose2 ayu katanya..*pengsan..ADIK2??!!..*pengsan lagik..

ArcHmaL HatiEmieY said...

vavik tau y...

akak..tetap carut kan....

vangga ada akak yang vogue de vast ..anggun jelits...tpi sempoiiii.....

luv ya sis...

p/s:abg dah bg greelight??yyeeesss!!!

Nadh said...

Lol.. Tak tahan kekek tgk gambar Mal tu lah. Hehe. Anyway red mums! All the best fer the 1st assignment!

Cheerios! :)

daribilikini said...

ayoo..meletup lah acrhmal....sopan dan ayu...ayu ke????
best buat kerja last minit ni...ada trill

:: samasam :: said...

haiyo - ko mmg suka melantak kan mal?

ArcHmaL HatiEmieY said...

tu tgh balas sms voley...over tau akak nyer komen pic tu.... c u in court*court apa tatau*

sam...kan ...nak penyukan badan katanya...

Red Mummy said...

hawau sungguhh..pasni akak x nak buat keje last minute lah, cilakak tol...aku bukannya leh tido kurang dr sepatutnya ni.

tau x kan abih buat 1st assig tu kol 230 pagi td kan...so kol 11 aku pi mengular jap tido adalah dpt stgh jam. pastu kol 1245 aku tido blk masa lunch hr tu lah and ingat kol 2 dpt bangun, ni ha kooooo kol 3 br akak tersedo.

moral nya..lain kali buat assing BI ni siang2, jgn buat last minute, kan dah x ckp tido sampai terbabas tido kat opis.

lapo siot..lapo ni! x lunch lg tgk lak mee goreng tu sedapnya...

fiebie said...

tu dia kerja last minute katanya. ni baru last minute, kalau kerja awal rasanya terus akak kena baca novel katanya.

"budaknya ayu dan sopan" ehhh??? betul ke akak interview archmal??? masa dia cakap tu, suara dia macam halilintar memecah alam tak desibelnya?

"tak gemok tak kurus" ni maksudnya "pondan sasa"

yes.

oh berbalik pada entri. one of the best, if not the best.

good luck. i enjoyed your writing so much.

ArcHmaL HatiEmieY said...
This comment has been removed by a blog administrator.
goddessisis said...

hiks! okey jew .

nani kiter gie weng weng makan teh tarik ngan ikan keli masak pedas nah!

asyik kuar ngan archmal jew!

ArcHmaL HatiEmieY said...

motif juri carut subject???tak de kaitan langsung ngan entry tau carutan*matilah komen adlin pasal dadah kan.tu lah asyik carut org komen tak betul , lastly sendiri yg buat*

overtau personal attack.tak kira...ko buat press konferens!!!*matilah feeling artis*


akak mmg best lah ka.tambahan lg subject akak yg mmg best cam akak jugak kan kan....!!!

e-jat said...

mmm..... tatau nak cakap aper...
tenuk occay ajer

Red Mummy said...

dah dah..jom tido

qada tido ni

vote lah akak wei...

Lee Novotny said...

Mummia Merah, bagus ler tugasan ni dan kelakar walaupun capital letters banyak yg takde selepas tanda noktah!!!! **matilaaa Bahasa Melayu kat skool!

Semoga u ols tetap tak kisah berkawan ngan people like us ni, nok! Mak sujudddd!!!!

Good luck!

heavenvshell said...

wahhhh poning mato den.....mrah sungguh mak ngah sorang ni....

adoii...ponek pakcik nak ngabihkan baco entry ekau ni la tp takpo den gagah kan juo....

memang kolakar la entry ekau ni...all da best yo....

Rush Murad said...

gaya penulisan yang berbeza dari peserta2 BI yang lain. RM (Red Mummy)seolah2 seperti seorang pemberita majalah/akhbar tablot, mewawancara subjek. Mungking ini salah satu cara RM untuk mendekati lagi diri sebjek dan mungkin juga berbincang2 bagaimana untuk 'melariskan' blog masing2. Allahu'alam bissawab.....

RM ni kerja as a secretary ke? sebab 'inti' subjek agak detail dan terperinci (sebab bersemuka, kalau takkkk???), macam memaksa diri untuk menulis, penkayaan (bukan pengayaan)bahasa kurang tetapi usaha gigih penulis jelas, tahniah!

All the best!

husz said...

Red mummy first time jumpa PLU lol nasib baik jumpa org yg ayue.. kalau jumpa prg macam aku.. mesti red mummy lari bertempiaran sambil menjerit jerit lol

anyway.. best... buat aku minat kat Archmal pulak.. aiyo...

daribilikini said...

redmummy...datang blog aku jab..ada suprise untukmu...jgn mare ah

Red Mummy said...

cinabeng dbi!

dia bwk adik aku lam blog dia.

x adil..nanti ko!

wah mal...dah ada admire tu...encem tu. x leh husz, cik archmal kita dah ada boipren...cuba lelain lah..dah undi RedMummy lom?

heavenshell and rush..pls ye vote for me..tolongggggggggggggggglah.

mdm lee..thanks a lot, i belanja u mkn nnt ok!

gila rasuah akak..

Abg IM! said...

hahahah.. mmg bess.. satu penulisan yang sempoi.. mengingatkan abg im pada faizalfarah di http://faizalfarah.blogdrive.com/

tahniah n ol da bess