Monday, August 21, 2006

3rd Week Results - 2nd Elimination

Akak seriously memandang pemergian Ujang sebagai sesuatu yang amat merugikan. Akak melihat Ujang sebagai seorang pencabar yang patut terus berada di arena BI, pun begitu kuasa mengundi, kuasa juri lebih menentukan nasib hala tuju Ujang sendiri di dalam BI. Untuk Ujang - you are already a winner Dik, kita tahu siapa yang menjadi dalang dan onak tetapi kalah bukan bermakna kita telah tewas....tetapi kalah Ujang, kalah bermaruah dan mungkin membawa makna seribu kepada semua. All the best for u Dik.


********************************************

dari organizer:


Patutnya kalau diikutkannye la kan, week 3, dah ade 3 org dikuarkan, kan? Tapi sebab ade that kezutan in week 1 tu kan, mrasalah this week, yang dikuarkan tu will be the 2nd blogger yang terkeluar secara 'normal' dari Bloggers Idol 2006. Yang akan terkeluar kali ini, as usual, berdasarkan undian terendah yang dikumpul dari poll yang dicampur sekali dengan 30% marks from the juries. But before we go and annouce siapakah the 2nd blogger yang akan tersingkir keluar pada minggu ini (which MOST of u dah tau sebab due to my mistake of publishing ALL the bloggers rankings from the juries kan? NOTED - mistake won't be repeated next week nah? Sorry...), lets take a look at the top 8 bloggers with the highest points/ votes/ scores hasil dari assignment last week. (which most of you ols masih samar² - nah! Nak terang²? Hiks!)



So there you go - the top 8 dari 10 bloggers dalam week 3 nih (now dosi week 4 dah la kan.) It seems kedudukan Isis yang teratas pada pilihan juries, jatuh 2 anak tangga katanya. Dan Samasam dan Red Mummy, sama sama melonjak naik dan menolak Isis ke tangga ke tiga. Nadhirah pulak tak jauh dibelakang, thanks to her phenomenal votes kat polls tu kan? Tahni semua! Dan to the remaining 4 bloggers yang berada dalam kelompok selamat, TAHNI!

So that leaves us only UjangMD dan -Y-... Darklighter, kan? And I'm sure - everyone dah boleh agak sapa terkeluar judging from the Juries rankings and the Poll results, kan? It surely takes a miracle kalau nak yang terkeluar minggu ini melonjak naik even one tapak ke atas katanya, kan? But - what to do, as the Disclaimer says - The Poll results, Juries Marks/ Ranking - should not be question hence terima jer keputusan yang telah diberikan dengan hati yang tenang dan... erm, relax jer la. It's not like the end of the world lagi, kan? Blogging harus diteruskan... and so will BI2006 biarpun ade percubaan nak porak perandakan the group dan the contest itself. So anyways, before mek melalut dengan lebih banyak, lets find out the bottom 2 nye siapo, and the marks collected... dan seterusnya, mengetahui (dengan lebih confirmarsi katanya, kan?) siapakah yang menjadi blogger ke-2 yang terkeluar secara undian normal dalam Bloggers Idol 2006...


Owh well - who would have thought, the blogger yang sering memberi saingan yang kuat dari week 1 dan week 2, akhirnya terpaksa akur dan terkeluar jugak di week 3 ini yer? Pa per pon, tahniah for getting yourself this far. I'm sure you would do just fine after this. Jangan patah semangat and remember, Blogging Sokmo! (Sokmo tu SELALU, kan? So betul la kan? Blogging "Selalu", kan? Kan? Ke salah konsep lagi nih? mati la mek!)


Moving on - let take a look at this week's assignment piuler...!


"BI2006 - Week 4 Assignment :
Ibubapa penentu kerjaya dan masa depan anak² - Perlukah amalan dahulu kala ini diteruskan? Atau, peluang harus diberikan kepada anak² untuk membuat keputusan memilih kerjaya serta mencorakkan masa depannya sendiri?"


PS: Assignment boleh dibuat in Malay and/or in English ek! Just because soalan in English or Malay, doesn't mean u ols kena buat assignment tu ikut bahasa soalannye, ek? No plus pointnye kalau soalan in English dan tetiber jawab in Malay, or the other way round. Tak der extra extra points ke ape ke - sama sajork. Janji msgnya well delivered, kan?

TU DIA! Hamek! Panjang berjela katanya soalan kan? Yar loh - kalau dah in BM, mrasalah karangan SPM katanya, kan? Hiks! (biarpon pada soalannye, kan? Hiks!) The question requires the bloggers to pilih la kan; sama ada amalan ibubapa memilih dan menentukan kerjaya serta masa depan anak² itu, yang diamalkan dulu² tu, harus diteruskan ibubapa zaman sekarang, OR, dinch perlu? Pilih la satu - dan nyatakan sebab² mengapa anda berkata sedemikan rupa katanya, kan? Hiks!

Juri jemputan for this week would be Alyssa; a very close friend of mine yang selalu I practice bab bab / pasal² Q&A and stuff for pageants, kan Gal? Muahaha! Mrasalah soalan inih soalan ratu also katanya, KAN!? Rasain!

So - apa lagi contestants? Tak gherti²??? Your 51 hours; masa utk siapkan assignments korang for week 3, dosi bermula! PUBLISH time - selewat²nya, pukul 12 noon, hari RABU nih, 23rd of August, 2006!!!

You may begin now... GOOD LUCK!


4 comments:

safari said...

[DELETED by Red Mummy]

e-jat said...

ish! apa nih... kaco kakak kita...

Rush Murad said...

RedMom - mana tugasan terbaru? kenapa tagboard dah tak ada???? janganlah macam nih, rinduuuuu nak baca ur latest entry. kena tabah RedMom! perkara ni biasalah.... kita ni dah jadik public 'figure' since kita mula menulis dalam blog... kan? (bunyi macam artis plak).... we all always support u!!!!!!!!!

Red Mummy said...

hi abang tepak

tagboard ada....lembab loading kot

tugasa terbaru pun ada...saje tunggu last minute, x baper sihat arini.

dont worry, i m not giving up..never! saya wanita kenyal and kental gituk! hehahhhhaah..thanks for give yr full support