Saturday, August 26, 2006

Maju Junction Merdeka Challenge




seperti yang telah been planned for about 2 months ago...my next game is about this MJ Merdeka Challenge...venuenya sah2 lah kat Maju Junction kan. so seawal pagi akak dah dibangunkan oleh wake up callers yg sungguh x bertauliah adalah 3,4 org they started to buzz akak since at 615am but akak hanya bgn dr katil only at 658am...boleh? melampo ngantuk siot....it s saturday, lgpun akak tau janji2 organizers cam gini, kalo katanya kol 8, mau 830 br start nanti.


so akak melengah2 kan diri lah...
kol 710 pg si archmal and ejat tenuk dah memekak2 'weii akak bila ko nak sampai ni, kata 715 nak bfast mamak' - akak pun org melayu gak so saje melengah2 and sampai MJ only at 745am gitu. we were then had bfast kat lotus depan MJ tu gak...waited for team yg lom sampai2 lg masa tu. later on, make it short pas semua dah ready dah kenyang bagai, dema pun mulakan briefing and flag off at 905am sthing gitu.


Reita Marsya and Akak - napa sume nampak tembam ek?


ada about 130 teams rasanya, mine was Team No 3 (nampak sgt register awal gila), Mat, Mal and Ejat were in Team 4. akak, reita and marsya did quite pretty well for this time, compared ngan yg Thunt kat kl/bangsar yg akak attended b4, this one lagi fun lagi relax and lagi senang questions nya. so we need to complete all walk a hunt question by 2hrs and 30min. dr MJ we pass through Jalan TAR, Masjid India - Masjid Jamek - Leboh Ampang - and tah hape2 nye jalan lagi - Sheraton Imperial and patah balik to MJ.


sampai kat MJ, kita dah amik almost 2 hours and terus buat Spot The Shop Challenge...Reita went to buy the Treasure things but akak and Marsya to settle up the task of this spot the shop. since kita ada brochures of MJ, quite ez lah, x yah nak berjalan sgt though we pi gak semua floors to double check our answers.


sapa kata x tiru - hello, team Mat, Mal and Ejat dok calling2 akak 'akak nak jawapan, org x tau ni org x tau tu'. kita pun masuk for fun kan..menang kalah it s a bonus yang bestnya kita seronok2 x de sakit2 hati x de sakit jiwa cam orang yg buat palat lam BI tu lah kan..sangat seronok! best sgt lah..tiru meniru pun x per. team akak mmg ada tlg team dema, but also thanks to Shahrul (my great RM's follower) who also had helped me a lot in giving the clues and ada gak answer ko yg salah Shahrul weii aku tiru gak.



Team akak was among the first yang sampai ke finish control pastu kita terus 2 the Final Stage which is called the Amazing Challenges. part2 ni lagi seronok. we went to do the Captain balance, Marsya was standing kat para yg bergoyang2 tu and hv to hold the cone and akak wt Reita kena throw the balls in the cone that been holding by marsya, kena masukkan 10balls. we got full points for this.
then we headed up to the Priceless Mice Gems, yg ni Marsya sorang je yg perlu buat coz akak x selera nak buat, kena ngalihkan guli from 1 balang ke hapa tah which full of tikus2 putih menggeletek lam tu. kena amik 10pcs of guli - full points of cos! semangat dah makin laju masa ni.


the tikus-tikus putih



pastu we q'ed for The Gutsy Glass Coffin - ini macam mengimbas kenangan waktu akak kalah dalam final Fear Factor - related wt kunci and coffin but it s more wt SNAKES!
for this part, Reita and akak involved and Marsya jd tukang sorak.


Reita kena ngalihkan cacing2 kecik guna mulut dia until bape mgs pun akak dah lupa pastu terus pass the key to akak yg dok lam coffin tu. yeap..lam coffin tu bersama akak ada 2 ekoq snakes yg beso betis peha akak ada kot. since snakes bukan akak punya Fear so it s quite ez for me coz akak mmg x takut lsg ngan snake, akak even siap angkat snake tu from my body utk menyenangkan kedudukan akak membuka kunci yg digari kat tangan kanan akak. ko ingat senang nak bukak coz akak bukannya left handed. pas akak dpt bukak mangga from the tangan, kena bukak yg kaki lak. pretty good coz i managed to complete the task b4 the time off. hoyehhhhhhhh!!! tertebus rasanya maruah masa x leh bukak solec during the FF dulu. of cos again, full points for this.



caya x ini akak?

we moved on to the Velcro Olympics yang ni Reita je take part since buat mende ni nak menonggeng melasak. while waiting for reita quieng up for this game, akak ngan marsya went to q for our final challenge the Strata Ball. masa ni lah yg akak nampak mal ejat n mat dok sibut membaling bola..hah sempat lah aku mengsnap gambo dema yg beria2 sakan masukkan bola tp dema gagal part bola ni malangnya.


Mat and Mal - mana jat tenuk sudah hilang?


Mal, ko ingat ko main netball?

manja sgt sampai nak letak pala kat dada Mat?


reita done her part and did very well and bila our turn buat Strata ball ni mulut akak leh tanya 'eh kalo sangkut bola ni kat atas tu x msk goal camne ek' aiyok..soalan ku memakan diri lah pulak bila bola tu betul2 sangkut...hawau sungguh. dahlah kami ni bukan jenis mal and mat yg ala2 zirafah, so we failed for this session. eh cop...even mal n mat tinggi menggalah pun dema failed gak ok...katanya sebab ejat...boleh? sian ejat ..... jahat ko mal!



yeyyyy...kami mmg among the group yg abih awal....sbb nak tunggu byk sgt masa lg for the closing, kita pun naik food court and had our lunch. dah abih kitorg lunch br budak2 jtn tu abih turn dema and joined us makan. bersungguh2 ni dema berpotpet..bercerita bagai. reita and marsya yang br pestime kenal dema ni mmg asik tergelak jelah ngan lawak2 jenaka budak 2 ekoq ni specially mal lah yg mulut masyallah...hangpa tau sendiri lah kan.


p/s: akak telah ditegur oleh Mal supaya mengannounced kan kasut baru yang dipakainya itu - Nike brand original not from the PS, hanya boleh dibeli di SACC Mall kat ne pun akak x tau Size 11 (bagaknye kaki!) - RM199 after less RM159. purposely bought for this event. ayokk....perlukah diwar-warkan...imej mal imej kena ada ye? kekwat tol kamu ni....x de close up photo for his new shoes. mengada2 budak ni tau...


then kita abihkan masa wt shopping, akak x shop for myself pun, kali ni beli utk anak2 punya shj. yes...utk anak2 sahaja ye. cam x caya je kan. but x polah, rasa sonok shop kat situ, baju2 budak murah2 ko. x caya pi lah beli. pastu sesi mengumpat sessi berborak pun bersambung bila dah abih soping. yg budak mal and ejat tu asik menengok jantannnnnnnnnn ajer. aiyok...korang ni mengalahkan pompuan. Prize giving started at 5pm, semua no and nama team yg diannounced x lekat satu pun kat team akak, team shahrul nor team mat. ahhahahhaha! but it was such a wonderful moment for all of us, it s like a joining mtg back for our FF, Explorace and Usual Frens. seronok sgt. akak happy sungguh hari ni, sehinggakan someone called me and told me 'u are loosing in yr BI, the votes are all up again to 400++'...hahahhahah akak dont give a damn pun. i answered back to that caller 'it s ok, i x kisah - juries have spoken'.



lantaklah...BI is no longer my attention anymore. im preparing to be walked out very soon - since i told you dalam previous entries, 1 time 1 day akan tiba masanya akak akan naik muak and fed up wt the sabotaj and propaganda bagai. so the time has come. abih around 530, coz akak x drive nak tunggu laki akak lambat lak nak sampai so kita pun beramai2 naik lrt. lam lrt pun nak kecoh2 je budak2 ni. next aim, ada lagi few hunts yang akak kena participate - but dont think leh masuk semua, time is a factor specially for my kids. kalo sepanjang wkend akak cam ni, payah gak, and miss tido pagi aku nnt pun ye gakkan.



sampai je lrt stesyen, coz akak penat dah sehari suntuk kan kat MJ, so terus bwk budak2 pi klinik. coz gegirl as i said she s not really well lately ni, jangkit dr akak nye demam panas batuk selsema bagai. pastu terus dinner, x larat lah akak nak msk dah balik2 penat.


...untuk sapa2 yg berminat join the this kind of games, sudi2 lah contact akak, byk lg games coming in d future but korang pilihlah ikut kesesuaian stamina and masa. kalo masa ada but stamina x de pun x per, but kena set kat pala - not all games are for money and winning, mostly for fun and gath and get together. kalo ada stamina and x de masa pun x per...di lain waktu kita bertemu lagi.



time off to sleep - nak qada tido!!!


the happy faces after the stunts






3 comments:

ArcHmaL HatiEmieY said...

la la la la la la la la... heip!! mane ade ai tgk jantan!! gua tgk awek ok!!!

btw kak, one of the best weekend in my life... a great pleasure*tul ka ayat aku ne*, mmg best giler laa... u r rite, it' not about winning , it's about having fun dan gath tugeder geder...


p/s: lenkali ajak lagik... mahal tau ai beli kasut tu... rugi jer...

Nadhirah said...

MAL MAIN NETBALL!?? *evil laugh* Setail ko posing gitu ekh? Haha.

Eyyy, gambar yg last tu, sapa tu kat blakang Mal... Single n available kah? Hehehe. :p

Glad to know u guys had fun! =)

e-jat said...

memang best!!!!!!