Wednesday, August 23, 2006

Minggu yg stress!


x tau lah apa dah terjadi ngan akak ni. something wrong somewhere. since the BI started, my blog dah jd cam blog utk org melampiaskan marah2 dema kat akak. ada jugak yg kurang ajar tempek msg lucah kat komen bod, kat tagboard dan sebagainya. tp msg2 tu sume dah dibakulsampahkan oleh laki akak. akak x perlu nak delete pun coz laki akak akan buatkan. coz kdg2 waktu2 org tu bg komen waktu akak ngah tido so bear in my laki akak nye hour x cam kita ni - dat s why he can keep track. pada anda yang bermulut celupar, akak mintak sangat2 blog akak bukan tempat untuk korang melucah kat sini, hormatilah akak ye adik2 abang atau siapa pun anda. untuk yang nak menghentam akak di TB akak supaya akak keluar dr BI, akak x tau lah kenapa, adakah akak ni pencabar kuat engko sampai ko nak halau akak. kalau ko x suka akak ada lam BI tu, ko undilah sapa2 yg ko suka tu setinggi melangit dan kalahkan je votes akak, bukankah permainan ini lebih aman. akak x suka baca2 msg sedemikian - immoral sungguh. sakit hati benci menyampah - i dont touch you so pls leave me alone, back off! this is my way! kalo x puas ati ngan akak, nah ni akaknye YM alompakagogo@yahoo.com kalo nak maki akak ke hapa ni hp no akak 0193206264 kalo nak jumpa akak pun sila sila...akak cabar korang. akak x sukalah ada masalah ngan korang ni yang tah sapa2 muncul bagaikan lalat langau terbang hinggap bagi taik and blah and pastu datanggggggggg balik. eh hello...bangun dik bangun! ko nak jadi hapa?



mlm ni akak rasa so so down, some more akak x keje arini, akak fed up wt lots of things. minggu ni akak leh katakan minggu yg stress - colleagues akak asik nak membalacikan akak reason being 'i cannot trust them to do it, i trust u more' .. boleh? abih selagi tu lah akak kena jadi balaci dema. i dont say nope, but i hinted wt questions etcs pun akak kena buat. fed up lah.


boss akak mmglah nice guy, tp tah hape moody dia datang, di hari siti nikah tu dia suh akak turn down kan sket ring tone phone akak. selama ni x penah2 tego tup2 ni ha jd issue. so akak pun dah bukan tahap slowkan ring tone tu, siap vibrate lagi - merajuk ke akak?


ckp pasal merajuk, i was down wt my hubby last wk, apparently if u go to his blog and u wd know the reason, but pastu kat blog dia gak dia pujuk akak, and im ok after that...merajuk ke akak kerana blog jugak?


my gegirl, hari demi hari pangai makin bertambah menaikkan amarah akak. perangai kuat merajuk x ikut tempat dan masa dan ketika tu mmg betullah kena buat akak sesabar2nya ibu. asik nak merajukkkkkkkkkkkkkkkkkk ajer. merajuk ikut mummy nye?


dah lama akak x menjadi diri sendiri sejak ada BI, i mean dah lama sgt akak x go on wt my story, wt my current life cerita, BI is more too official but la ni akak rasa, at least once or twice a week (x campo BI) akak harus update blog akak. masalahnya akak nye bz kat opis nauzubillah. kat umah dah jadi mak/bini..so bila ada ketika2 nya masa yg senggang tu lah leh update. i dont want to take those as an excuses but i hope u understand napa akak lately ni jd gini. kerana this wk is a stressful wk, akak nye entry utk BI this week pun x secemerlang yg diharapkan - i hv to admit it. akak x paku habis-habisan, i will not forgive myself if nasib akak malang monday nanti.


well sok nak pi briefing treasure hunt, saturday is the event. team akak, Marsya and Reita. other team yg akak kenal will be akak nye penyokong kuat gila for BI - Shahrul wt his t/mate. Adik FF akak Mat hilang team members at the last minute so akak swap dia ngan 2 anak2 hekan ni - they eagerly wanted to join so hope u guys can click, yeap whoelse Mal and Ejat will be the team member wt Mat the straight guy. ahaks....mal siap tanya hensem x dia kak? ko..x ingat2 ye.


talking bout this, teringat my 2 buddies ni Reita and Marsya. since the T/hunt kat putrajaya yg x jadi tu - akak mmg merajuk ngan dia, Marsya. so sok masa briefing baru nak meet up since both of us were bz nak mampus, eh aku ok leh jumpa ko tp ko tu yg bz ngalahkan org keje pdhal hsewife jer. Reita lak, whoever wants to know her, she s actually a chindian baru je kawin taun ni ngan cina. we shared stories a to z, nice pal to me, kalo boleh hari2 nak gossip but tu lah sian dia everytime dia ngah citer je, akk terpaksa cut the story 'sorry reita i hv to go' x pun 'sorry reita, i ll call u back' but unfor akak gagal gak nak call dia balik. anyway ptg td at last dpt gak berpotpet wt her over d phone, itupun coz akak x keje arini kan so masa byk sket lah. byk gak gossip and hottest news si chindian tu kabo.


this wk kan cuti sekolah, tp akak x bwk budak2 ke mana2 pun. cuti akk dah x tinggal byk dahlah end of the year nak berjalan so kena save. tp percaya x di hari siti buat announcement nak kawin ngan si kertu tu, akak dah buat booking kat Lipis Inn on 2-4th sept ni. gila x gila akak ko ni. but la ni since dema announced ada siaran tertunda and live bagai, and laki akak pun dok pujuk2 x yah pi bagai lah kan...akak ngah pk lg lah. kalo akak pi pun mmg bersesak2 bagai le gamaknye kan..so kalo x pi pun x de maknanya gak. dah nikah kan siti kita, camne le dia ngan laki nye tu serumah sebilik dan se se sebagainya.


so this wk since akak kena spend for treasure hunt, lglah x leh nak bwk abang n gegirl berjalan2. will try to cover it up on sat nite kalo mummy x letih otherwise on sun noon, insyallah boleh. oh yeh...i m supposed to meet another adik BI since dia pun dah ada kat kl ni tp ngah curi2 masa lagi ni, very the bz la.


time table akak x cam korang..akak leh nak jumpa korang tp akka kena tunggu ms time keje laki akak x sama ngan akak. so at least lam seminggu tu kompem 2 ari akak cuti masak and leh jumpa frens pastu the rest payah sketlah..paham2 je lah kan kalo nak berlaki kena lah pandai jg laki x kan x geti2 kan. kalo dah laki ada kat umah ko pi merendek jumpa kawan hapa kejadah nya kan. so my prinsip is simple kalo laki akak outstation/keje je bolehlah kita ber meet up dan sebagai nnya. otherwise kita kena jumpa lunch hour je lah gamaknye.


this wk pun tough and sick week gak. akak kena bantai batuk demam sinus segalanya lah...ngan period nye lagi adoiii...sakit sakit. but alhamdulillah, x berjangkit ngan si kecik gegirl ni. akak lak jangkit dr abang...sakit2 pun kena gak be strong, laki akak x de for the past few wks, this wk je baru ada balik so life akak ringan sket bila dia ada.
For the next few wks pun ada byk event coming on but terpasa tolak campo bagai, kdg2 it takes too long time, sian kat kids away from me. work? hemm....sib baik lah bonus berbulan2 kalo x dah lama akak cabut gamaknya.


time off lah..ada citer lagi akan akak sumbatkan.

pls make me happy, will you?








2 comments:

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

we'll c u there at the briefing redmom .. that if i can make it .. demam la plakk .. tpikan anithing for gol n gincu hmmm ...

ashterix said...

be strong mummy!

-abang & gegirl