Friday, August 25, 2006

Entry fed up!!!



first thing first..utk semua pengomen2 terbuka yang baik hati utk few of my entries. some of u ni mmg i x kenal but mmg thankfully lah bercakap pada berlandaskan akal fikiran dan x melemahkan semangat i. adakalanya kita terpikir, org yg kita sangka kita kenal 'baik' di luar dan di dalam rupanya tersangat2 hanjeng (bak kata husz ye). sungguh, akak x sangka orang yg akak once met and bersms calling ym ngan akak rupanya sampai begitu sekali perilakunya - iri hati cemburu dan hasad dengki ngan akak.


dah tu mlm td dia naikkan sume votes orang kecuali of cos lah akak kan, and archmal. mal ni jadi mangsa keadaan. just nice je sume org nye votes kan dia buatkan..sume sama jer 230, 231, 232...sama jer...yet akak ni terkial2 nak mengejar ni. dia tgk akak kejar, dia naikkan lagi sume org. so betullah seperti yang telah disampaikan ke telinga akak dia panas hati selagi x tengok akak x kuor dari BI ni, busuknya hati orang tu. ngan org tua ni pun ko nak mendengki....hanya kerana nak memegang title 2nd Bloggers Idol sanggup dia buat apa sahaja.


fine by me, akak ingat lea ckp - kalo lea dah nak menang sgt, lea sanggup pi kat 1000 pcs. well, kat sini mmg lah dia nampak sgt nak menang tp yang main point nye skang ni KENAPA ENGKAU NAK IRI HATI NGAN AKAK? KENAPA ENGKAU NAK DENGKI KHIANAT NGAN AKAK? LAMBAT LAUN AKAK AKAN KELUAR JUGAK SILAP2 AKU TARIK DIRI PASAL DAH BOSAN DENGAN PERANGAI DENGKI KHIANAT KO'.....semua orang can see lah, this game is betwen him and akak. dia tolong naikkan semua orangggggg punya votes supaya aku tercicir dan akan terkeluar terus this wk.



baca sini betul2 ye, supaya jgn ada salah paham, akak x kisah kalau dia nak naikkan votes korang votes orang lain mmg akak x kisah coz akak pun tlg gak antara kamu which u all x sedo, tetapi kenapa aku yg jadi mangsanya??? point nya skang kenapa engko dengkiiiiiiiiiii sgt ngan akak? ko boleh tepon archmal boleh tepon ejat talk behind my back, bout me to them? yet napa x nak tepon ckp ngan akak sendiri? itu yang menyampaikan kat telinga akak, yg diam2...yang dengo and baca apa ko citer tu and terus masuk lam pala memasing. wow...this game is getting worst than i expected. this is an alam maya's game but u dragged it into personal - u phoned every1 to tell them how innocent how nice how baik u are to them...kan? bermaknaaaaaaaaa sgt!!!!


tu pasal lg menguatkan yg lalat2 yang datang ke blog akak ni adalah dari spesis2 dia gak. BTW...kalo korang x puas hati ngan akak yang melazer kat sini....sukatik ko, pasal again, ni blog aku, pasal aku lah nak bersuara.


dah....panas hati x membawa makna apa2 bila orang tu tetap x sedar diri, even kroni2 dia pun yang tau pangai dia pun not even advise him and say a word on attitude begini. yet clearly, pictures contoh segalanya dah spoken yang dia mmg dengki iri hati ngan aku ... pukimak! i never mencarut in my blog, but aku geram bila bangsat ni buat begini ngan akak!!!! and pernah x kroni2 dia tu nak talk to me and ask bout myself? pernah x? pernah x kroni2 dia tu pasang 2 ears, tanya 2 parties bout my part? pernah x? x pernah kan?


akak kan, kalo ko x sebulu ngan A aku tanya A and B apa masalah korang...ni x de....kroni2 nye or sapa2 je lah boleh buat announcement bagai tu without asking my feelings, seorang kakak punya perasaan yang dah dilumat2 dek adik2 ni. wei!!


lea....x lama je lg lah akak lam BI ni, siap sedialah to expect my email to tarik diri....if things still get worst.



biadab!!



to my other readers, sorry if u feel i m too emotional - i just got fed up and it destroys my cheerful mood!

*****************************************************

back to my t/hunt and FF sok nanti ni - so yesterday i went to the briefing which supposedly start at 7pm, and akak left office at 530pm sharp. semua org tau kan kl smlm ujang lebat gempita taufan banjir segala. bayangkan ye dr KLCC ke MAJU JUNCTION kalo x jem x hapa, adalah lam 10min leh sampai kan. kerana kuasa Allah malam tadi kan.....akak hanya dapat sampai maju junction only at 815pm kot? 2 jam suku aku been trapped in the heavy traffic jem. sampai aku park keter pun kat tepi jln depan maju tu je pasal dah terlampau lambat ngan aku dah nak kencing sesangat...adoiii


sib baik teammate akak reita dah sampai awal2 and dapat dengo apa katanya mangkuk2 organizers tu. other team yg akak jumpa were mat wt ejat (their first time meeting of cos) and shahrul. mal x pat datang since dia baru nak fly down to kl from penang.


so sok...mari ke mari ke maju junction - team akak, all the married ladies. unfor one of my t/mate akan bakal menjadi single mom very soon .. hah teka2...not me lah of cos!
eh eh lupa nak paste kat sini juries comments yang buat akak sukaaaaaa bangat...yelah dalam keadaan akak down sepanjang minggu ni, mmg sodih sepanjang masa tup2 dpt good news gitu kan. nah ni ..kopi paste je lah...


Volks says


somehow rather i was expecting you would write this way as a mother should be, and this is about putting your vision in words and that is a very good thing..


Belle says


Ulasan-ulasan yg BERNAS.!!! Hanya seorang ibu yg tahu apery g terbaik untuk anak2 nyer?KAN???


Allysa says


BRILLIANT! ....a simple comment for such a simple answer.. this is exactly what i was looking for!... good job in writing also.. definately a MUST READ!...


thanks to all juries, i must work hard, damn hard for my next entries...itupun kalo akak masih lagi terselamat lah kan. gaya ckp seorang penyerah kalah kah aku?.... :)



*********************************************************
just now, had lunch wt hubby and my kids - dema mai sini and we mkn kat chillis. x selesa sgt lah coz gegirl macam demam a bit. so pas lunch kita jalan2 nak shopping pun payah ngan budak2 ni. dpt beli 1 pair of shoes for gegirl je...mahal kasut bdk zaman skang ni, sama harga ngan kasut2 org tua cam kita ni je...


tau x majalah hai ngan media naik harga melampo2...i dont know bout urtv coz ye ko tnaik gak...sometimes akak jenis membayar x tgk belen. tp arini akak macam melompat tol. ater...adik siti akak jadi cover hai ngan MH arini, so akak beli lah, usually regenya lam 5.50 lah utk 2 majalah ni tup2 jadi 8.90...x ke aku x tekejut.
hai dah naik 3inggit, Media Hib dah naik 5.90...amboiiiiiiiiiiii mahalnya.


sib baik siti dah kawin, kompem x de lg dah akak nak beli mjalah2 hiburan ni. mahal mahal...
ok lah...nak buat mende lain. bila dah keluarkan ni, rasa lega sgt.


akak tanya lagi sekali, could you please make me happy? haritu akak tanya..x de sorg pun jwb soalan simple ni...

5 comments:

ArcHmaL HatiEmieY said...

yyeeeesshhhh...pencarut pertama...

la la la la la la la...

akak ku sayang,
biarkan si luncai terjun dengan babi2nya, kalo pandai berenang, selamat...kalo tak pandai...mamposlah ko!!
Tuhan itu maha Adil...

th n ff,
matilah smer xexplorace n ff kan... matilah ai kena makan ccing....yyuucckks...tp banyak protein kan....uuwwweekkk


nilah contoh orang korporat yang gila hiburan murahan cam malaysia ni(matikemak?)i yg kerani cabuk buat kerja eksekutif ni pun tak beli majalah hiburan... la la la la la la la la la ...



p/s:padan muka tak jadi g lepis.... la la la la la la la la...

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

x tercapai dek akal ku la bilamana contest2 cam ni bole dimanipulasikan oleh certain party!!! sepatutnyalah kan mesti ada integriti n credibiliti contestant2 nie.. hmmm 2 redmum .. DO NOT .. I REPEAT DO NOT tarik diri just because what u r feeling rite noe ... me petik kata2 laki tiri mak esah @ stephanie mcmahon 'Do not hate the GAME .. hate the PLAYER'. anyway gud luck 4 2morroe's hunt.. may de POYO B wit U .. adios munchachos..

Nadhirah said...

Hmmm.. I didn't know things will get this bad. Sis, about tarik diri, no matter what, DON'T. That will only prove that u gave up. So DON'T.. No matter how emotional one can get, (a woman esp) please don't let anything bring u down. Okays? Within contestants rivalry or whatsoever misunderstanding should be cleared.

I'm not siding anyone here. I just hope contestants will be more matured in handling this type of things. C'mon lah, competition ni bukan utk dis type of things to happen seh. Buang hasrat dengki, sifat marah, or whatever negative things within oneself. Start afresh.

Not to make things worst, but just voicing out my comments. The number of votes = RIDICULOUS.
IF, u happen to check back the BI05 archive, PLEASE TELL ME, WHAT IS THE HIGHEST VOTE ONE CAN GET? Anyone? Yes, please see.
So, whoever is so damn fucking talented at hacking polls and are doing it right now,BLOODY HELL STOP. U're just making things worst. Aights? I don't get any satisfaction by getting FAKE VOTES. Mind you.

N to kak red, to make u happy, i offer u a cup of patience. Please hold on to it kays? Ice cream perhaps? Hehehe. Take care ya. Do cheer up. :)

Good day people.

Nadhirah said...

Hmmm.. I didn't know things will get this bad. This isn't what I entered BI for. Seriously, I'm quite taken aback.I just hope ALL contestants would be more matured in handling this type of things in future. Please, whatever doubts or misunderstanding anyone have, CLEAR it okays. Start afresh. Let's make it a CLEAN competition. :)

I ain't siding anyone here. I just want to make things clear. I know I'm not of the .. you know.. proper age, to voice out all these. But, i find it MALU cos people older than me are doing all these. I don't want this? The purpose of joining this contest is definitely NOT about dissing each other, right?

Anyway, I'm NOT COMPLAINING. Just voicing out my comments. With regards to the votes, ITS RIDICULOUS. Now, if u happen to check the BI05 archive, TELL ME, WHAT IS THE HIGHEST VOTE ONE CAN GET? Yeah, please do check it out.

So, to the one who is so damn fucking good at hacking polls and are doing it right now, BLOODY HELL STOP. U're just gonna make things worst. And FYI, I don't get any satisfaction from FAKE VOTES. Mind you.

To kak red, to make u happy, drink a cup of patience. :)
Or perhaps an ice cream? heehe. Cheer up yah. Take care.

Gd day people.

budakCATWALK said...

hmm... x tau nk ckp mcm mane... well, x sangka smpai mcm nie rupenye BI nie..

utk kak red, do'n just give up easily... kitakan pompuan perkasa.. hikss... **matilah mek kalu msk explorace harus org terus tutp tv.. alala..