Sunday, July 23, 2006

Manusia bila x menepati masa n janji...!!!

bengang ni, marah..angin sum sum segala taufan arini!!!


will update further..tension!!!


************************************************



napa ek aku marah sesangat?

Aku kecewa ngan sikap2 org yg byk membazirkan masa aku ni lah. kawan aku ni mmg fail time management nya?hsewife but still malang je bila berjanji ngan dia. Penah sekali janji jumpa kat sipolan at 7pm, end up sampai aku dah abih mkn nasi ngan tomyam tu ngan isi2nya bagai ? 45 min baru dia muncul. Bayangkan aku makan sorang2 kat kedai tu, janji on d way on d way...but asshole tollah!. Insiden berikutnya bila nak pi superman...hah sib baik different car, but dia leh turn up only at 930 yet every1 dah ada kat situ ada 730am. Pastu aku tunggu dia kat umah dia nak pi mana nye hunt tah....oh ye pi menari citrawarna...dah tunggu after 15min br terpacak.


Semua2 cite tu masih lg boleh dimaafkan lagi ? nak marah pun marah2 ayam je, marah2 manja..kawan aku ni cantik tp cantik2 jelita pun aku hayun gak! Biasa ni asik datang lambat jerrrr....


Yang buat aku bengang tahap cipan utk Putrajaya thunt ni lah.


Berialah ari sabtu aritu dia ckp eh ko kita kena sampai kat pjaya tu awal pagi tau, so by 7 pagi kena ada kat sana, so ko amik aku at 6pagi lah ye. Ok labuuuuuuuuuu...tp aku warning dia, ko make sure on time ada kat umah ko 6am .... tu last msg aku di mlm sabtu AF tu ye.


Tiba paginya....laki aku kol 530pg dah tolong tepon aku kejutkan aku ye, demi bini nye yg nak berlarian2 berhunt2 kan di putrajaya...mak siap excited ni nak pakai sports gear baru siap ada tulihsan kat vontot lagi tu....vontot suor tu ler...at 545pagi aku sms minah ni ?ko dah siap lom?? senyap je x berjawap pompuan ni tau....sudah! aku terus call, lambat sms2 ni, berpuluh2 kali sampai aku dok melanguk kesejukan dengo angin subuh, pun dia x gak jwb hp...sahlah budak ni tido mati! I kept calling her again and again...ok that s it, masa berjalan and it s a Sunday morning! So 630pg, aku terus salin baju, bukak lens, tarik selimut and tido. Both phones aku silent mode?tensen ni geram?.


Kol 7 pagi br pomp tu tepon, x yahlah..dahlah aku bosan ngan pangai lambat ko, pastu ingat nak aku pi? X de mood dah weiiiiiiii?.tensen gua! Kecewaaa! Dahlah pagi Sunday aku terbazir macam tu jer pastu aku x dpt nak masuk treasure hunt ni pun ye gak?.hishhh?kawan kawan?hanya kerana kawan aku nye mood sume hilang!


Pastu, ni betul2 menguji kesabaran aku, aku tertido lam bilik, aku kuor2 ni jadi nya?anak dara aku buat keje kat luor. Just imagine, anak sulong aku pun even daddy nya pun x berani nak usik set vcd Friends aku ok..aku ada sume sets ni tp ngan selambanya anak dara aku tu dah berjaya memecahkan tradisi. Sib baik cd nye x de yg patah riok Cuma casing and kotaknya abih dirabak2kan?ni lah bahana terlelap kejap. Abang nya pun tertido sama, tu yg bahagia je enjoy the moment of koyaking mummy?s frens. Aku x marahkan setitik pun anak aku, gamaknya dalam byk2 hal, tang anak ni aku kuat sabar sket, wpun aku bukanlah seorg yg penyabar. Kira lama gak lah aku tido ye sampaikan sume sets tu dia jahanamkan....my princess!












Ada lg yg buat aku panas?



Nanti kukhabarkan..skang masa utk berehat sebentar?.






12 comments:

ArcHmaL HatiEmieY said...

tu jer??


apsal ni akakku yang hjelita anggun lagi ayu*matilah propah*...cool babeh...


apsal memarah nie...takkan pasal siting ngan datuk king lagik...


buruklah orang tua merajuk!!1*larik*

ash said...

finally .. ada gak dpt credit dlam blog seseorang nie..hikss (walaupun namaku dah bertukar jdi syaiful):)
well redmom .. best of luck in BI n other future projects .. running, swimming, eating(??)blablabla hahaha .. w'laupun dis is my 1st posting here .. tetapi ..it won't be my last .. u can betcha

Red Mummy said...

dik...sib baik ko jauh, kalo x, ko gak akak rebus buat sup tulang.

tp xper...akak dah ok wpun aku rasa nak letup2 je kawan aku tu lam kawah dodol.

eh..jom pi lipis. aku suh ko mandrem si datuk king tu ko dah buat lom? cubalah taram dia sampai dema x jadi kawin leh x..

shahrul: sorrylah silap letak nama, matik2 aku ingat nama ko syaiful masa kita kenal dulu till lah aku dpt email ko br sedor diri ...

keep coming ok! cheers...

ArcHmaL HatiEmieY said...

sup tulang? ai banayk lemak laa..nanti beku sup tu ...

letup tapi dalam kawah dodol...selam laa...apo laa bm fail!!

zaman milineun ni lagi yang pecaya mende karut marut tahyul khurafat cam tu*matilahmak*

la la la la la

helo air asia, flight gi togo ade kosong lagik tak?

*matilah mak carut kakak kan...mmrraasaaaa!!!**larik nyuruk dalam tempayan budu..*

safari said...

hmmm.. marah nye dia.. ngape tak ajak i g th tu!!

Red Mummy said...

archmal....ko nampak x budak safari tu...dia tu kroni baru akak..aku suh dia letup ko kang, dah bukan sampai togo, sampai lutuk datuk king aku makan ko kang.

safari: i ada satu seat kosong lagi for maju junction t/hunt if u nak join, but bukan my team lah, my bro's team....meydey2 kita ok...erkk, sapa kamu ye ehhehehehe, main bantai je aku ajak...

ArcHmaL HatiEmieY said...

eleer...tak takot pun ...sesilap dia tu sy 'makan'...*matilahmak*

dah laa tu...ajak dia sorg je... sy tak ajak pun...tak pe ..tak per...

Red Mummy said...

tu pasal akak x nak ajak ko kang sume jantan ko nak 'makan' tau.

caya x sok akak nak cuti, nak pi dating ngan anak dara aku berduaan ajer. but tu lah,kalo silap gaya, mau aku tido sehari suntok je ngan dia sok

yeyyeyeehhhh

daribilikini said...

ehhh...dah reda belum ribut katrina ni...?

Red Mummy said...

dah...but pastu ada bangsat betina lam opis ni, buat hal. nnt i cite lam nxt entry

ArcHmaL HatiEmieY said...

tak habeh habeh nangen akak aku sorang neh... ni kena bawak gi iceland ni...

no wonder laa pebret kaler pun merah... panas membara... bara yangpanas membara...matilah feeling abg ahwie laks..

eh lagu iris tu best sgt kan..suka feeling feeling chanteq ngan lagu tu...matilahmak*larik*


p/s:alasan tak nak ajak ler tu..kunun takut sy makan jantan kat situ...motiff???ai ponen bermaruah occay...dinch cur at public..*matilah paham ek idok yek!!

ArcHmaL HatiEmieY said...

Gudd Laks for BI06~~~