Wednesday, July 19, 2006

Juries for Bloggers Idol 2006 & Siti lagi

mak kopipes je lah yeah....lg senang hangpa pi blog lea sendiri

JURI² TETAP & JURI² JEMPUTAN



Sorry you ols! Sorry sebab lama dah tak der update. Bukan ape. Its just that I've been extremely busy with work katanya. And besides, there's nothing much nak diupdatekan pun. Semuanya dah diterangkan dalam entry Introduction, DISCLAIMER pong dosi buat, so tinggal lagi nak tunggu 31st July nih jer lah nampak gayanya utk kite mulakan the contest.Eh, tapi like, actually, ade jugak satu dua bende lagi nak kena update ni.


Antaranya, pasal Juries... (next up, kite akan dapat baca updates mengenai Auditor BI2006 dan jugak lagu tema BI2006 - hiks!)For now, me nak cakapkan about Juries.Last year we had like 3 permenant juries, with additional 1 weekly guest jury. This year around, Bloggers Idol will only have 2 permenant juries and 1 weekly guest jury. SO technically, yes, the votes from readers/ voters would come in as 70% and only 30% from the juries.


Last year, it's like 60 to 40. This year, voters have more say to the voting scheme, carrying 70% out of the total votes. But am not here to talk about the voting schemes just yet. Or as for that matter, I think I've talked about it in the earlier posts. And in the previously, last year, we had that codes like Jury A, B, C and D and of course, we had some parties making fun out of it and came up with Jury XYZ, Jury X and bla bla bla. Whatever. This year, skip the Jury A B C and XYZ for all I care - we're going with the juries nickname/ name, as most of the readers kenal them. As for now, I would like to take this opportunity to introduce the two permenant Juries for this year's BI...


The two permenant juries ni, tak asing lagi dari tagboard lealaurielle.blogdrive.com. I can say, regulars ley. And so, with that, it is with great honor that I introduce to all the two permenant juries...


Belle: Seorang HR Manager (mati lah ko sebenarnye nan ado keje kat office tu kan!?), seorang graduate dari Middlesex University London (mati la kau middle-sex katanya!), seorang isteri (mati la laki kau sebenarnya ex laki aku!), seorang ibu (mati lah anak kau sebenarnye anak mek!), dan seorang yang sangat petah dalam memberi komen bernas or pedas (MATI LA MEK!). Kenal dia long enough to know that dia mampu memberi sedikit sebanyak komen membina or mencarut kepada contestants² BI this year...



Volks: Siapa tak kenal Volks katanya kan... perlu ke ade introduction lagi? (mati la tahun nih dua dua juri tetap very der mulut laser!). Volks, executive in one of the top notch insurance company in KL (yer ke top notch?), seorang yang very creative, seorang yang tidak segan silu nak carut kalau dirasanya perlu (at times tak perlu pun dia tetap nak carut!) and most of all, a person yang tak takut dicarut balik (yes, kite sesama leh carut comment2 juri nanti! MRASA!).



So itu la dia 2 permenant juries kite yang akan bertungkus lumus kasik komen/ carutans/ kata² perangsang, whatever you wanna call it, sepanjang BI2006. And selesei sudah introduksi juri tetap, a lil' info about juri² jemputan mingguan...Juri² jemputan akan berubah setiap minggu. Ini akan menghangatkan lagi suasana contest nih and thus adds the flava to the contest. Lain org, lain ragam dan cara commentnye, ye ke idok? Hiks! Dan berikut, antara nama² jury² jemputan yang ado dalam my list... (ade yang dah diinform, ade yang pending nak inform, ade yang tak plan lagi pun, nih baru teringat nak include dalam list - heheh bole?)



Worry not. Every week, Monday, by the time kite akan dapat tau the week's assignment / siapa yang tersingkir keluar, mek akan announcekan siapa that new week's jury jemputan. Sekali dengan annoucement tu, mek akan buat brief intro about the jury jemputan.So itu saje la updates for now. It's July 19th - tak lama dah tu!!!Cheers!



**********************************************************



frankly speaking, aku lom merasai lg debaran Bloggers Idol 2006 ni yet...mbe im more concentrated on my trekkings, running, hunting, Siting, Datuk King and personal life - family. though i read this everyday but rasanya kena tunggu the day itself baru leh dapat cabarannya.



VOTE RED MUMMY FOR BLOGGERS IDOL 2006



cop cop: dah tengokkan gambar anak2 Datuk King? yg siap num tequila peluk2 awek 2 org tu...mmg sosial gila lah anak2 nya. so bayangkan lah kalo siti beranak pinak, kalo x jg sungguh2 anak2nya, ada arapan ikut pangai abang2 nye (tiri ke? x kan?...satu bapak lain mak so bukan tiri lah)..aiyokkkkkk...malanglah nasib ko siti



skang ko lap u lap u kat si tua tu nnt bila ko dah rasai alam rumahtangga mesti kalo ko nak pk cerai pun ko ckp 'alah, dulu erra yusri pun wedding of the year, cerai gak, kalo aku pun cerai gak, matiklah mak...dulu fans aku dah kata jgn kawin jgn kawin ngan abang king, tp aku nak gak kawin' x pe siti weih, kalo ko cerai skang ke cerai later ke, mak tetap fan ko...



aku masih lg berada di awangan je rasanya bila si datuk king tu akan melahap2 siting ngan rakusnya - cissss!!! si tua tu surely, aku dpt siti, ko dpt apa? ko tgk je lah....eiii geram aku.


emosional sket...



8 comments:

ArcHmaL HatiEmieY said...

egegegeeegeeeettttttrrrrrrtttrrr...takotnyer ngan list of juries...smer kaki carut tu...matilah mak!!!


orang tuan neh tak abeh2 lagik pasal siti n datuk k... dah jodoh dia kak...kalau akak kipas susah mati dia...doakan kebahagiaaan dia...smoga dial eh ubah anak instants dia yang nak sama tua ngan dia tu...*matilahmak*...kan..jgn doakan perceraian dia... insyallah selamat... eksppress mutiara...

Red Mummy said...

kecewa...x tau lah kalo doakan dia bahagia pun, pastinya x ikhlas.

leh x doakan dia cerai berai cpt2 sket...jahat aku.

jom lepak centrepoint kat lipis?....

berapa jauh ek hotel tu ngan umah siti?

ArcHmaL HatiEmieY said...

yo yon oo laaa...

umah siti dr pekan lipis dalam 10 minit jer...

kalo masuk ikut kem askar tu lagi dekat...hehehe

hafal katanya walaupun tak minat...

Red Mummy said...

betulke kat lips tu ada satu signboard khas tulih 'RUMAH SITI NURHALIZA'. board tu share2 ngan nama2 jalan lain?

akak penahlah dpt email tu tp x kusangka kan....

bagus adik aku tu

tp malang dia pi kawin jantan tu

daribilikini said...

minat CT betul ni...tak baik tau doa org cerai...CT tu tak kawin pun lagi.. doa tak jadi kawin le..ok gak tu.. ade sebulan lebih lagi..macam2 buleh jadi..tu dia dengan rakusnya...ayat power tu..

Red Mummy said...

so apa kata kan..bukan akak lah kan...alah yg luor2 tu mesti lg ramai fanatik maut ngan siting kan, apa kata yg maut fanatik ni kan, pi lah buat 'apa2' sket kat si datuk king tu....ada sebulan je lg ni, utk meng'apa2'kan si polan tu..

jgn ckp akak suruh ye....

still - i masih lg berada di mode x percaya yg adik aku nak kawin si tua bangka tu. btw, x byk sket punca perceraian si datuk king tu mesti ada gak dr siting as well

notel: siting and datuk king bukan nama sebenar...

ArcHmaL HatiEmieY said...

sama jer org tua duorang nie...biorler dia...camne kalo korang kawen dulu orang tak sker...apa korang rase...siti dah cakap...

pernahkah kau bermimpi sekektika berada ditempatku membayangkan pahit getir berlalu tak siapa yang tau....

lagu tu dah jelas terangkan segalanya...

tak paham aku peminat kipas susah mati nie...

p/s:matilah ai kena maki ngan akak reds pas nie...bila nak ajak makan ckodok nie...

Red Mummy said...

tu lah ko, ko budak kecik

akak ckp dr experience dik..akak pun dulu nyaris2 ngan ala2 datuk king ni gak, sib baik aku sempat sedo diri and kembali ke pangkal jalan, itupun sib baik aku lom ada fan lg kalo dah ada fan silap2 mangkuk ayun tu sure dah kena peluru idup fan aku

ada sebulan je lg ni kan utk menggagalkan rancangan dia utk kawin ngan si king tu

apa caranya ek

ko byk masa lapang x? akk bg ko cekodok free, ko 'rodok' sket apa2 yg patut boleh?

jahat aku ni kan...bih tu, she deserves better, mmg lah lirik tu ala2 cinta maut gila siting ngan king tu but come on lah........eiiiiiii tolonglahhhhhhh