Monday, July 17, 2006

Adventurace Treasure Hunt + Siti Datuk K

i went to this ATH yesterday - by foot ok and ada gak pakai monorail and lrt. ok pasal ni i ll update jap2 gi lah....

i know i know..but i m more excited to talk bout Siti - Datuk K - Fazley.

ppl ckp siti ni nak kawin nnt ngan datuk k...nama fazley pun naik bagai kan..but after all, last nite i heard she confirmed to be getting married wt Fazley, datuk k ni cuma jd babydoll jer..saje mls lah kononnya nak bg si fazley ni kena attack sgt.

ok jap gi kang siti nak buat announcement psl sapa laki nye kan, pasal wedding nye bagai..so kita tunggu je lah yeah...

hah pasal thunt yg i pi smlm kan, venue kat Malaysia Tourism Centre (Saloma Bistro). so Marsya n i sampai at 815 - kes i bgn lambat kan pastu nak goreng nugget lg buat kids nak buat bfast gitu kan...

so sampai2 register degbak debuk...930 kita mula racing. so we hv to
walk from saloma bistro along jalan raja chulan up to lot 10
- sejauh2 perjalanan ni ada 2 checkpoints! i lost my 2nd c/points till Syaiful another buddy helped me out. thanks buddy.

from Lot 10 then we hv to take a monorail to jln maharajalela's transit
(my first time taking monorail - oklah kot x de lah gempak laju sgt...sempit pun ye gak tu), btw the Take a break, the organizer did provide us the RM60 touch no go, worth lah kan?...

so from m/rajalela we hv to walk to Chinatown -
jauh gak ni..panas dah mula naik. kat lam p/street ni ada 3 c/points..cam nak pitam aku carik pusing2 petaling street ni tau....last2 dapat gak akhirnya. nyonya jual mangosteen tu siap jerit2 'eloooooo amoi elooo amoiiiiiii, sini lah' but i made donno jer...yelah aku ingat dia nak jual mangis tu...

pastu from chinatown terus menapak pi lrt Central Market, ada satu lg c/point kat sini...pastu dr lrt CM naik lrt terus ke LRT bangsar...
sini yg bermulanya tahap gaban penat gilos ni..

bayangkan dr lrt bangsar menapak sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Bangsar Shopping Centre - gila x gila, cuma ada 2 c/points je in between - Petronas and MCd..but overall sume kena menapak.

dahlah jln telawi tu hala ke BSC sume jalan dia mendaki bukit..mendaki puncak bagai. i was leading, top 17 - sampai kat telawi tu masa nak naik bukit tu, aku dah pancit..sepancit2 nye....end up masa kat c/point 9 and 10 aku dpt no 50! penat babe...


be right back...i need to hear siti's PC - i put some bet on datuk k/fazley..so of cos aku nak tau sapa menang kan...

************************************************************



1.35pm....
I ve been sitting at my chill out area - to watch the live of siti's PC. it s truly sad when my beloved singer will be getting married wt an old man - a 20 yrs older than her. i was her truly follower, since she s been in this industry, i bot her first album till now..i hv everything..i went and watch to all of her big concerts in bukit jalil, yet when i was carrying Abang in my tummy, i infact pegi jugak tgk show dia.
i hv heard many2 bad things bout her future husband...even my ex lectuerer pn mona used to hv an affair wt siti's future husband as well - when they both were late teenagers or early 20s...while they both still single. (story was credited by En Latipp - my ex lecturer oso 0k)
but i wish siti, all the way long ..happy, jgn sedih kalo gaduh ngan laki mu, kalo gaduh ngan anak2 tiri mu...at least i know siti is building up a masjid, bukan meruntuhkan masjid bukannya lupa daratan cam si mawi sombong (oh ye mawi jgn lupa ye bayar nazar bwk mak pak ina pi umrah/aji ye)...
to my dearest siti nurhaliza - congratulations!

to my and siti's fans: pls vote me in

BIUNDI RED MUMMY for BLOGGERS IDOL 2006



7 comments:

ArcHmaL HatiEmieY said...

kompom ke siti ngan datuk k tu...bukan ngan fazley ke?yo yo oo laa... tak leh geng laa cam ni...ai tak minat siti ...ai minat abg siti*ops*matilahmak*gelak guling guling*

ai rase siti ngan fazley la kaka sajer je tak nak kecoh sbb fazley kena konsentrate dgn af4... kan ke datuk k tu besfreng ngan ayah fazley...apo laa emo... ning still the best!!!

Red Mummy said...

ning yg berkhayal nak make love ngan 5 jantang tu?

hampeh mu

Red Mummy said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tok Rimau said...

Pak Declassified secret document just to satisfy Tun M.

Siti finally declassified her "Biarlah Rahsia" document just to satisfy the public.

Semoga bahagia. Pasal affair2 yang lepas tu, jika ada, harap K dah taubat.

ArcHmaL HatiEmieY said...

best wooo main lima orang*llaaarrriiikkk*

Red Mummy said...

aku dah lama tunggu ko kat simpang tau...

biasa ni yeee

ArcHmaL HatiEmieY said...

la la la la la la