Wednesday, July 05, 2006

Bloggers Idol 2006

aku x leh tido

tidolah mata...

kids dah lena..

cik abang n bro nak layan Germany vs Italy...

pastu..aku x leh tido

inilah bahananya bila sehari suntok tido! i took 1 day leave semata2 ngan niat nak qada tido and spend time more wt my hubby - kids pun x leh kaco. so we end up tido sehari suntok bgn bila jam dah 530ptg...totally lena and padan muka , bila dah malam x leh nak tido!

sok keja ni...

pastu..im in for the Bloggers Idol 2006. apa menda tu ek? hah nantilah aku explaing...copy paste je lah arahan dr tokey BI2006 ni...

Dearest all 15 BI2006 contenders...

Greetings, Assalamualaikum, Hie...

YES - finally we have all 15 contestants competing dalam contest BI2006. Dalam email ni, Lea dah includekan all 15 contestants punye email addresses, so keep 'em in one group. Ape2 saje email lepas nih, I will send 'em to all! Kalau ade any personal replies, have it sent to my email add only; ie do not reply ALL nanti kang semua yang lain dapat baca lak dah, KAN? :D

Ok. In this email, selain dari I nak share the email addresses of all contestants, mek also ade few things I need to address here.

1. You can start promoting BI2006 (promo bukan utk compete, but to give support when the contest starts end of this month). Bagaimana nak promo? Dalam email ni, I ade includekan a Jpeg file of BI2006 Contestant logo. What you need to do, is to take that logo yang mek includekan tu (the logo should have the official weblog for BI2006 nye URL, and ade tulisan CONTESTANT) and letakkan kat side bar/ space kat your blog, as to show u ols adalah contestant utk BI2006. I will check each blogs soon before the contest to see if you guys follow the first simple rule tu. Failing to do so, jgn salahkan mek kalau mek disqualifykan u ols. having said that, PLEASE letak logo tu anywhere in your blog to let ppl know, u are one of the 15 contestant for the BI2006

2. PLEASE check http://bloggers-idol.blogdrive.com OR http://lealaurielle.blogdrive.com for any updates, sekerap mungkin. Priority updates will be done kat BI nye official weblog. KALAU ade some side updates ke ape ke, my blog pon akan tolong promo kan...

3. In order tomake this years contest to work as smooth and as fun as last year, PLEASE START PROMOTING this contest ya. Let ppl know; at least byy 1st week kite mulakan contest tu nanti with the first assignment, ramai dah tahu and by the time ade poll nanti, lagi la ramai org leh vote for u guys

4. Remember, EACH assignment u ols buat for BI2006 tu, the entry tu, MUST have the logo BI2006 contestant tu. And the logo MESTI diletakkan at the very first line of your entry, to show that entry tu entry utk dicontestkan. KALAU u ols jenis blogger tak serik2, ie. ade banyak entries per day, I SUGGEST, during the period of BI2006, kalau boleh, blog u ols akan hanya ade updates utk the contest jer. NO other entries please, except promoting or mintak vote/ sokongan entry. no other entries please. we do not want to confusekan readers, apatah lagi JURIES. So please, Monday dapat assignment. Rabu 12noon PUBLISH, and then your next entry should be on the next RABU. meaning to say, 1 entry per week. OK?

5. Tu jer kot for now. Ade pa per persoalan? KALAU soalan umum, SILA REPLY ALL so that the rest pon akan dapat tahu apa yang u ols nak question me and then I will reply to you and rest leh baca jugak. jgn kedekut ilmu! HEHEHE. But if u have PERSONAL qs, sila reply to sender only ok? Thanks!

CHEERS PPL!!! And start promoting!!! Dan start to get to know each other better! :D

Lea harap, walaupun kite bertanding, at least, jgn ada bermusuh2an yer. semua kite bloggers are friends, biarpun dah lama or baru kenal. Mek sendiri pon kalau boleh nak buat kawan dengan contestants. so yeah, selain dari nak bercompete, mek harap contest ini dapat promokan blog u ols dan blog u ols akan dapat ramai readers, dan at the same time, u guys get to be friends with each other and make more friends, insyaAllah...Assalamualaikum,... -n-

so pada kowang...vote me ok..i ll update more on this BI2006 - logonya pun x upload lagi, mesti kowang nak tau apa motif lak aku nak msk contest ni, macam le hangpa x kenal aku - im in for everything, aku kan suka contest2 ni, kalo yg br kenal aku mmg muskillah but kawan2 mak sume tau pangai mak yg hyperactive ni ok lols....dah dah...nak try manjat katil again!

2 comments:

goddessisis said...

good luck in BI2006

daribilikini said...

lawatan BI 2006..sesama good luck