Monday, January 15, 2007

Malu yang bersejarah...



akak lupa dik on my FF show. till last sunday semalam, si Archmal smsed akak 'wei kak red, yr show is on air now' wah...laju je akak tuko channels. but anw, akak pun x promote sesangat over sms, so sapa dpt ngk, ngk lah kalo sapa x dpt ngk tu kesal la gitu kan. yg kakornya dalam aku x promote2 tu ramai le pulak yg sms yg tepon akak 'weii, ko on air tu, weii show ko ngah kuor tu, weii apesal muka ko cuak tu, weii akak ko makan ke worm tu kak?'


yeah rite, for Mal specially yang jadi follower of FF, sungguh2 tiap2 minggu tengok ni, hazab gitu kan. For Fiebie, Panther, Aron, David G, Shah yang meriah tengok bersama misi2 and nurse2nya di spital and ramai lagi lah yang menalipon and mengsmsed akak, thanks a lot for your carutan, kutukan and encouragement gak lar...



yang pasti, ianya adalah sesuatu kemaluan yang bersejarah!


1st stunt

tergantung tunggang terbalik kat one of the bridge in Putrajaya. akak kena beat wt the ladies pendekkan citer i managed to get through this stunt.


ko boleh buat spt yang akak buat??? katanya....


actually anak2 akak bukannya eran dah tgk maknye kuor tv pasal dvdnya awal taun lepas dah berulang kami dema tgk. mesti dema cakap 'le cite ni lagi mak aku kuor, x de cite lain ke'

muka yang cuak bukannya datang kerana tidak boleh boleh, tetapi cuak pasal aku takut kalah kena balik jer nanti!



That s Mat, my lovely brother, he was in my team while we did our FF audition, apparently dia kena bungkus balik at the 1st stunt coz timing dia teruk reason coz 'the key is bengkok'.

its not that easy babe, ngan panasnya ngan bahangnya lagi. after this stunt akak demam panas terus.




jumping around while i found out that i got through to the 2nd round. jgn ko je gelak besau tgk action akak, it s tiba2 jer dik wei!!


2nd Stunt



shot was taken kat padang UPM, panas2 membahang. and i know this gonna be an eating stunt, my heart told me the truth ler pulak. makan apa??



kalau kau tak sangka akak makan menda ni, akak lagi ler x sangka yang tekak akak leh telan menda2 ni babe!!! telur kambing ngan lam pie cacing. rasanya akak x makan cacing tu, but kot2 le ada yang terlepas kat tekak akak, lantak jer lah, pejam mata! YES FIEBIE, i ate those junks!


i remember masa ni si Ken yang cino guy tu terkuor, lepas our shot ni kitorg pi lepak mamak, ko tau dia pi mintak apa, mee goreng. ngah2 makan tu tetiba leh teringatkan pie cacing ni, hah terus termuntah kuor belahak2. ko dah tau baru pas makan cacing yang ko pi order mee goreng napanya.

nyam nyam....ko boleh makan ni??

slurrppppppp





yey done!!!

ye kak red, silakan muntah


mestilah akak nak maintain vogue dik weii..x kan aku nak muntah mengadap kamera! tu pasal ko dapat back ass akak jer while muntah part, ko hengat aku nak simpan lam perut apa yang aku dah telan. x byk, sket pun kuor gak lah.




akhirnya berbaloi gak, i beat Ken's timing, and sent him home. sian ken, bengang dia bila akak beat timing dia for 1st and 2nd stunt ni. dada aa......... so sapa2 nak kenalan ngan Ken, dia masih single, masa shot ni ada gf, but after few months, putus katanya. matiklah angkara badi makan cacing.

3rd stunt

Stadium Bukit Jalil
make it short, this is my phobia, correction bodoh from that bloody translator of NTV7, i can swim but translations nya kata aku x leh swim, dia dengao aku ckp 'i can' to pada 'i cant' geram tol aku, bih sume org sms akak tanya 'asal ko kata ko x leh swim, ntv tulih x boleh ni weii' bih ko nak suh akak bising2 pun x guna, dah akak kalah gak kan!




maunya aku x diam, ni phobia aku le dol, dahlah aku nye phobia, kenalah pulak jadi first person yang buat stunt yang merobek rabakkan jantung dada akak. takut tau tak nak masuk lam coffin tu.





mulalah penakut dia datang dah!






bukak solec pun gagal gak. buek malu kaum tetangga jer le akak ni kan!


so u may say that i ve embarrased myself in the national tv but do u know for a millions ppl out there, i was among the luckiest person who got into d final. remember as always, i m a mother some more. even i cant unlock the solec padlock, akak dah buat diri akak sendiri proud to everyone. coz bak kata Mal, 'kak red, mak bangga ngan akak!!!' or bak kata FB, 'that's fantastic' even Shah 'tapi tobat la kak red kalau kena kurung bawah air camtu, kalau i mesti dah nangis dah' and David G si matsaleh ni katanya 'u eat well but u throw even better', Panther too...'we are having big laugh here!!!'...and ramai lagi lah yang akak x larat nak toktok here.


just remember, that u love and proud of me eventhough akak dok kalah.


hik!


malu malu! malu bersejarah katanya





10 comments:

kr-sms said...

sori lama tak masuk, ada sedikit 'pening' recently, hmm...proud of you...anak dara pun tak gerenti brani buat what you did...you are one of the supermom alive...

maksadam said...

mak pun tak brani.......

melisamuhd said...

i watched this episode!
the first episode of Malaysian FF yg i tgk.
apa2 pun kak red got to the final round jugak. which is tererrrrr....

Rickywan said...

Power la kak red aku....rick pun takut gak tgk pic tu...huhuhhu

Amir EtCetera said...

Ahh... a celebrity. Lawatan balas dari saya. :)

Take life to the fullest.. as always

Pato & Pearl said...

U did good!...as always..RED CHILLI PADI...

Pearl

shahrudin said...

walaupun dh kira kertu dh rancangan nie n UMUR ko .ikikikikii tpi syabsh inspector sahab coz layak kefinal n calang2 org x makan kamving nyer anue... tpi yg x tahn tue .. bila anak melayu punjab host tue panggil ko auntie ff .. x thn toiii

fireflies said...

kagum....peh tu tatau nak tulis apa :P..

salam perkenalan.. kenal akak dari blog KS

Abdun N.A. said...

Oooi, Kak Red jadi FF Msia finalist tuh... So, sapa menang in the end?

ZeMMs said...

Fuiyo kool la Kak Red ni.. fear factor participant tuu..finalist siap. Too bad sy tak tengok show tu.. kalau tak, bleh tgk kak red in action. can't imagine u had those cacing2 & telur ape tah tu in ur throat..

Congrats lah kak! ;)