Monday, January 08, 2007

Wheely wheels...



semenjak beranak pinak ni, i dont hv much nite life le pulak. most of the time kena spend and be together2 wt family. specially the kiddos la...

when we were about to go out, my little sis and her hubby came to drop by for a while and singgah hantar keropok lekor kelantan, yeah..they celebrated their raya haji in kelantan and singgah berhoneymoon di somewhere, and after a wk baru pulang to KL.


i actually wanted to post my shoes lar!!! oso my new red pant yang kembang2 ala skirt..akak suka!!!

utk project mingguan kali ni, kami ke bday party The Lion King's son - my kids calls him, Uncle Lion nasib baik le x call bininya Untie Lion and anak lion! but seriously, he called and named himself as Singa Utara!!! even keter dia pun, di tukaunye nama Singa Utara..gila tol mamat ni.


Yellow shirt is the host - Singa Utara

hello to Mokhtar the pengantin baru, next to sirman



ha kat bday party ni gak, i met a Silent Reader of Red Mummy - Intan namanya. akak lupa sangat2 nak amik gambao dia lah...the moment akak salam dia, she immediately said - Kak Red kan ni. wah! macam perasan gemer je akak kan, padahal dia kenal laki akak tu pasal dia baca blog akak and got to know me when he saw Sirman in the group as well...

To Intan - it s a pleasure to mee you dear!

To the Host, Encik Singa and family, thanks for inviting us....bbq ayam ko sedap sungguh la!




On Sun, akak lak cam malas lak nak tido petang so sirman decided we go to Titiwangsa then. akak x tau apa ada kat sana yang buat dia nak sgt bwk kitorg ni pi, i hv no idea bout the Wheels bagai tu, coz akak x meliputi sgt nakhoda Pelancaran Tahun Melawat Malaysia a nite before. so after the kids bertunggang langgang kat swimming pool - rutin harian di hujung minggu, kami pun berarak ke Tasik Ttwangsa.


i tell you...sepanjang jalan Tun Razak nak ke route roundabout jalan pahang tu, jem nye masyallah...cam semut. from this side of the road we can see the opposite sume sesak basak, polis tutup jalan sana jalan sini bagai. but we maintained gak lawan arus manusia kereta yang banyak tak terbilang tu, it was luckily that day we drove my car so boleh mencilok sana sini.


but akhirnya, hasil bijak pandai sirman mengkelentong dan menggodek jalan2 di taman titiwangsa tu, walaupun sampai melanggar jalan sehala aka jalan mati, we safely reached and parked sekangkang kera wt the carnival's venue. mmg dekat, x penat and x letih...x sesia la datang, specially the kids yang dah over excited sgt tgk meriahnya carnival TMM kali ni.




everything looks kewl for me, meriah macam2 ada dijual, ada gak concert ada gak show by the jet ski ppl and of cos yang paling menjadi tumpuan is the eye on malaysia tu lah. but nak naik tu akak pikir banyak kali lah bila tengok arus manusia yang beratur, mak datuk, x sanggup la akak nak redah dik. tunggu lain bulan je lah!


akak x de lah beria sgt nak naik, but abang yang sungguh2 even till today pun he kept reminding us to bring him there naik menda yang berpusing2 tu. hish! budak2 ni semuanya dema nak belasah.





anw, being an addicter shopper for the flee market, i love the scenarios. but mahal2 gak lah orang kita ni kalo berjualan. i got gegirl a pair of red sandal which cost me RM10 and for me a shocking pink sandal rege RM30. itu pun setelah dibargained! katanya berlabuci2 tu yang mahai...korok mung ler! aku beli kat Bali sandal berlabuci, few years back..duit msia pun x sampai 10 inggit, tahan sampai la ni. seller tu cakap 'sandal akak beli kat saya ni leh tahan lebih 7 tahun, provided akak simpan, jangan pakai2' - kurang asam kau kan!





and makan2 dia pun mahal gak dik. since we got there pun at 745pm, dah dinner time, after pusing satu tasik ni, we intend to try dia nye sup segala sup. Gear box soup ngan beehun sup cost me RM14!!! tekejut bana akak wei!!! makan je lah, perut pun dah berdikir barat sgt kan...


tapi best dek pi masa ngah dema carnival ni, rasa lain dr yang lain jer since akak ni berkira sket kalo nak pi tpt2 gini. btw, kalo nak pi, sila lupakan kasut tinggi anda...akak pun pakai sandal jer, ko nak suh kaki melecet cat walk ngan ketuk ketak satu tasik nak pusing.


for those yang nak berwheely....good luck utk menempuh Q yang panjang.




5 comments:

ZeMMs said...

Tak ride the wheely ker?

darklighter said...

Aiyoo kak cam makin berisik jer..:P..

nadja said...

uhuhuh sempat jge kak red pegi.. sayer langsung tak sempat..
but sunday tu singgah kejap 2am in the morning.. just nak tgk view.. :)

nadja said...

uhuhuh sempat jge kak red pegi.. sayer langsung tak sempat..
but sunday tu singgah kejap 2am in the morning.. just nak tgk view.. :)

singautara said...

kekekekekek, tahun depan mai lagi naaaaa.....kat umah baru lak, kita kasi hapenning sama budak2....hehe