Wednesday, January 10, 2007

Recall..recall...



remember on my dream to get 5 sets of perfumes last week? hye!!! someone heard my voice!!!


my boss and my kelig went to Las Vegas for their long holiday and instead of getting me wt something yang akak 'x bekenan' they end up dptkan akak perfumes!!! i like tauuuu.... last time they bot me a MIKIMOTO pen, adusss....sungguh akak x gembira langsung nyah! pakai depan dema jer, bakang dema aku simpan. now they know, to shut my mouth, perfumes is the best gift ever.





From my boss, the chindian guy that i love to serve the most, he got me this a YSL brand - sedap lembut bau dia . akak rasa dia ni x jumpa perfumes yang red box, tu yang dia amik ni, pink kaler most likely closest to red. akak agak je lah.



another set was from my kelig oso Shaline, the VVIP daughter also a chindian lady. nampak le sgt kawan2 akak ni majority chindian gitu dok.


hok ni dia ckp kat akak - "Red i chose red applye DKNY coz you love and gila red so much. i got apple green for me!" wahahhahahaha! and today when we both are in the office, i asked her to smell me bila dia ckp "oi i m also pakai my apple green lah!'

to both of you, who dont understand my bahasa melayu in this blog, and i dont think they read or visit my blog, kalau ada pun sebulan 2 bulan sekali le gamaknya - thanks for the tot!!! it makes me so so wangi day and nite. akak sukaaaaaaaaaaaaa!!!



ok next story lak, early this wk, Loushi Abang telah menalipon akak sambil dad akak lak standing next to Loushi Abang (while they were in Abang's school). so katanya Abang diminta tukar ke session pagi coz session petang yang abang attended la ni students nye 6 orang ajer, and parents lain pun dah agreed for the changes.

oh no!! pening pala akak dik. tukar kan abang ke session pagi will change the whole of our family system punya jadual. but anak nye pasal...kena la gak tukar.


anw, akak rasa banyak kebaikan dr keburukan bersekolah pagi ni lah. satu akak x lambat pi opis, pasai kan akak kena bangun awal gila nak sediakan breakfast, nak siap2kan dia, and akak rasa segar jer bila anak2 anto akak kat keter akak ngan muka2 riang gembira di pagi hari utk kita bekerja. x sebelum ni, akak pi keje dema dok lena tido lagi.


one thing lagi, abang pun kitorg trained tido awal, by 9 tu dah kena tido but so far terlepas gak dia after 930 kat2 kol 10 gak br msk tido, x leh terleka sket lah.
nak jadikan cite kan, few wks ago akak redeemed akak nye Bonuslink points, so pikir2 kan, akak x penah ada radio alarm cenggini. walaupun nama brandnya amat memuskilkan akak but since bendanya dah ada kan, free gitu lagi.
umah akak tu radio ke hi fi ke ada sampai 3,4 bijik tapi satu hapa x dipakai. semua peram tunggu nak jual kati le gamaknya. motif akak amik ni coz ada alarm tu. jadi pada sesapa yang berpenyakit payah nak bangun pagi cam akak ni, belilah radio alarm ni. apa2 brand x de halangan langsung janji volume suara radio alarm tu leh kuatkan pelankan segala. cam kes akak ko ni, kena dikuatkan baru sedo diri sket nak bgn.


and satu lagi lak citer yang betul2 lah buat akak gelak segelak2nya. ko tau ada la sipolan ni punya berangan2, buat budget tahunan gila2 ni leh berangan nak pi overseas dik!!! siap berangan lagi bonus dapat berbulan2 gitu. january baru masuk few days, dia sudah berangan like no ending story. banyak lagi dik yang diangan2kannya...tapi akak pendekkan citer - di mana akak dapat maklumat ini adalah kerana silap dan salah dan kecuaian anda sendiri, dan Tuhan pertunjukkan kecuaian anda itu pada akak yang pernah menjadi mangsa persahabatan seseorang.



aduih..gelak gelak...... wahahahahahaha..meh dik gelak sesama.

3 comments:

Affy Ronan said...

bapak best dpt perfum..mesti semerbak nanti..hahahah..

Rickywan said...

kak...saya pun susah nk bgn pagi...malas tul nk keje pagi...heheheee

fiebie said...

banyaknya dapat hadiah. best best lah.