Sunday, January 07, 2007

Badminton begins...




untuk memastikan akak terpilih di dalam pertandingan badminton di opis akak, kita harus mulakan latihan tubi sekerap yang mungkin. i m not a good badminton player, im so suck at it! but it was few months ago lar.... i always believe in kalau kita berlatih bertubi2, kalau kita rajin and sentiasa percaya pada kemampuan diri, i know i can get it done!


but since akak ada 2 motivations for that so akak pedulik hapa:

1. utk bermain dengan lebih cekap dan handal

2. utk kurus!

ha kan akak dah cakap, i m serious to get fit and get slim better than now.


so anw, i ve started my badminton exercise since a year ago but selalu ponteng berlatih. but mulai selepas raya aritu, akak x de miss2 dah main badminton ni. every Fri after work is a must wajib utk turun ke court. At least an hour mesti kena kuorkan peluh and brush up my skill.




i m targetting 6 months to be a player yang boleh main, not a player yang handal bermain. diff ye 2 menda ni. akak harap jugak bila dema smash, akak x lari, coz record akak lari dan mengelak bila kena smash amatlah susah utk dipecahkan. jadi kalau nak beat me, bagi je smash kat akakkk.......bukak pekung lak aku!




so for this wk, akak bawak pemain import to join us also...





the orange shirt is pemain import yang x le sehandal mana (matiklah akak kena ngan dia pasni!!!) .... x lain x bukan mr sirman...yang lain2 tu geng2 badminton akak yang setiap minggu will be playing wt me.




but i need more games to be playing other than badminton. still not enaf to exercise my fitness n to target my slimness as well. what else yeah??



nak suh aku pi gym? jangan arap la........ akak tenung jer ler gamaknya set gym tu.



but i think, after seeing my sirman's performance in badminton.....i really can beat him one day one time. hik!



3 comments:

Azer Mantessa said...

selamat menyambut tahun baru kepada kak red sekeluarga dan pengunjung2 blog ini :-)

ween said...

Go Kak Red Go Ksk REd AGOGO!!! kata-kata perangsang... terangsang tak kak red????

ArcHmaL HatiEmieY said...

overlah kan...smer mender nak masuk kan...matilah miss tak serik serik kan...oopssss!!!


lama tak carut.... jd sr sajork... sesekali carut best gaks!!!