Monday, December 04, 2006

too sad...





apa ye rasa hati bila kita sentiasa dikutuk by someone that we admire?


akak terasa jauh hati wt one of my colleagues, yang akak rasa dr awal akak kenal dia asik nak membagi2 and membhasakan akak though dia x ckp directly pun, still akak leh paham apa meaning nya.


i feel so disappointed, sakit ati kecewa and marah wt the situation.


i need a mug of teh tarik now...to settle down my emotion back.


anw, akak realised, too many ppl dah terlampau ramai yang mengenali 'kak red'. bukan aje kenal over internet but kat luar pun kalau walk by kat klcc, someone could say hi kak red..i read yr blog! akak rasa, dah x de hebatnya berblogging bila orang dah mengenali sangat pasal akak. mungkin jugak sudah tiba masanya for me to set up another blog, anonymous to everyone, no photos at all..so that i can hentam or express my feelings kaw kaw!


should i or should not?



8 comments:

Huz said...

Akm Kak Red. Psl yg jenis mengata kita tu, lumrah kak. Sy pun kat tmpt keje ni ada gak yg mana sy ngan mereka kamceng nak mampos. Alih2, sy dikutuk n kadang kala sy 'dibelasah' oleh mrk. Jln terbaik, skg sy dah x brp layan sgt borak dgn diorg. Konsep - Biarlah kita dgn dunia kita.

Ttg nak stop blogging, bak kata pepatah, Klu takut dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai. Kak kena tahu, kak skg sudah jadi milik masyarakat, hehe. Biar org kenal kita sbb itu menunjukkan kita jujur dlm berblog. Wallahua'alam.

Rickywan said...

Kak..betul kata Huz tu...sy ni supervisor kat tempat sy keje ni pun byk org mengata saya...apa yang sy buat, byk org perhatikan, kutuk tu dah jadi makanan ruji telinga saya...da malas nak pikir kak...biaq pi la dgn diorang

apa yang penting, apa yg kita buat tu hak kita asalkan kita jujur dan ikhlas dlm apa perbuatan kita....

Adios...

fiebie said...

yes and no.

you are a celebrity now tau.. jadi orang akan tengok je kak red. tapi blogging openly is dangerous sebab sometime we share too much information.

tapi if we are careful, kita oke.

Huz said...

Fiebie! I luv u. U pun selebriti gak.

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

hmmm ... imho u shud hv 2 blogs as one is 4 ur priv which none can read it or mayb ur trusted one onli can maa .. aiiyaaaa .. abih dah eden nyer oxford nie .. aaa yg pubic blog oppss public 2 maintain as it is la .. lantak kau la nk kata cemanapun kan?? mengupas soalan pertama ko: bagi aku ada 3 type someone that we admire;1st type yg very de close etc spouse ker, parents ker hadik2/kakak2/abang2 ker .. bagi aku kalu type ini lah ni yg yg tension skit.. dh ler aku admire ko pastu relation kita plak close ... ko plak asik2 nk kutuk aku so mmg dari dasarnye aku akan tension kalu aku x kuat iman mungkin kes atantuya 2 berulang gi kat ko .. haaa gitu jawapan untuk type 1 .. matilaaa 5000 patah perkataan nie, blum gi type 2 n 3 .. x mau kalah ngan ak red bila berblog ..tpi kan h mushkil laaa kak red .. apsal kakred skarng dh kureng sgt berblogging?? asik2 entri bergambo jer .. tahun 2006 blum gi abis nie ... ko tue kan juara tahun 2006.. lagi tinggal 2o++ ari jer untuk ko pegang title nie ..kikiii .. matilah lagi sklali .. daz-daz kak red nie .. sure kene ban ip kijang ni nanti aku nie ..oppsss pe melalut2 nie bai?? haaa balik plak kita pada type 2 iaitu kita admire tapi x close laa ala-ala cam secret admire kan.. haa contoh lain xder laplak buat masanie .. kalu yg ini lantak ko la labu .. aku x close pun ngan ko .. wlaupun aku admire ko tpi kalu ko asik2 la nk kutuk aku .. sukati ko laa ..mulut ko or maybe zaman nie .. ko nyer blog .. sukati ko la nk kutuk2 aku kan??? so dah wrap up my humble opinion ..apa??? ada lagi ?? ohh yaa type ke 3 ekk .. hhaa yh nie aku admire ko tpi aku close pun x ngan ko .. x close pun x ngan ko .. x faham?? aku pun dh x faham dh .. tpi senang criter type nie kira cam kwn2 laa so kalu kwn aku yg kutuk aku always mmg sure akit ati nyer .. tpi kejap je laa ..pas tue lantak ko labu .. so dgn ini aku mewrap up komen2 aku lam kb ko ni ... ingat x apa yg aku das kt ko tue?? nak kene rpeat gi skali?? oke .. ko tue undisputed champion lam tahun nie . maintain k champ!!

Rush Murad said...

Kak Red, i baru nak mengadu dgn u... tuptup... u buat entry ni plak, macam kena sangat. i just took out my tagboard and letak restriction to my comments entry. Semalam ada langau masuk, then cakap yang bukan2, yang sungguh perosnal dan sungguh sensitif... terlalu lucah dan biadap! dia suka2 jer dok hentam dalam tagboard, masa siangnya tu i dapat ban IP add, so dia tak boleh chat from opis (agaknya opis ler), then after ofis hour, dia pi CC (kat rumah atau cyber cafe, because guna IP lain), lagi dia tulis macam2.... nasib baik one of the blogger lintas masuk n sms me. terus i ban and delete the tagboard.... kurang ajar sangat. now, i akan cari dia sampai lubang cacing... i got all the IP and particulars, will contact jaring or telekom/tmnet... sori KakRed, i luahkan geram kat sini, semoga jadi pengajaran kat kita semua as a fellow blogger...

Pato & Pearl said...

hello kak red, Rush and long timer blogger...Pato & Pearl yang baru je belajar blogging ni..."termenung seketika membaca........

fiebie said...

huz.. i love you too. hik hik. thanks you all.