Thursday, December 28, 2006

Sorey sorey 2006....



x tau nak update apa...menda yg akak nak update gamaknya sampai taun baru le kot br dpt gambo2 nye. citer2 kalo x de gambo x menarik babe! anw, pagi ni akak pi keje lenggang kangkung sungguh pasai jalan sungguh lengang. serious..minggu ni minggu yang x hectic tol, pi balik jalan lengang, adalah minor2 jem but masih lagi consider lenganglah for those staying in kl yg manjang jem je kan.


sebabkan lengang, mbe ada orang yg bangun lambat, sampai pecut keter sempat lambai akak jer. akak tersempak ngan
shah, dia baru nak pi keje ngan gaya cam dah lambat bangat...ko lambat shah pagi ni??


beli ns lemak kat luor pagar umah akak tu, ada sorang customer ni dah langgar akak nye botol air yang akak letak atas meja nasi lemak tu, jatuh tumpah suku. aku x kisah jatuh tumpah tu, tapi yg akak concernkan is mulut dia berat tol nak mintak maaf. aku yg modern ni pun geti so sorry segala kalo salah, even x disengajakan. x de adab tol budak Farah ni. namanya akak dengau dari makcik ns lemak tu lah. kepada Farah kalau le ko baca blog akak ni kan, gaya budaya perjalanan appearance ko macam melambangkan tinggi budi bahasanya, wpun begitu jangan kerana akak nampak rugged, akak x concern on this kind of matter.


enaf on that, kang jadi citer Farah lak entry ni.


yday akak pi shopping dik. tp akak frustrated sgt2 lah.....akak beli suit tp macam x worth it lak. macam x menepati citarasa. i spent almost 1 stgh jam kat situ tp x enjoy lah. lunch smlm pun akak shop2 gak tp ajat nak li lain jadi lain. so akak balik ptg smlm dr beli belah tu ngan keadaan cam kecewa and letih bangat. letih try fitting segala tp bila amik x menepati citarasa. ingat nak divert to other shopping mall, but when sirman told me that he is leaving office dia lak, so x jadi lah kang aku lak sampai umah lambat dr dia.


i hope i can do something else today, tensen ni psl shopping hapa2 jer.

for huz, akak masih lagi x mulakan apa2 dietery lah dik. but since 2 wks ago akak dah mula minum shaping tea and cream panas pecah lemak. tea ni cam x de lak khasiatnya akak nampak yet, donno lah but pecah lemak ni mmg panas lah. i tried yang lagi panas b4 masa pas beranak but bila kita ngah musim2 malas, tu yg nak menampal kat perut pun berkira2, malas kan.

it s good to have everyone gone for long leave. i really like this sceneario. and i feel good wt my new hair style as well..wpun husz pelik napa x kembang setaman..ko ingat akak buat japanase style ke dik? eh everyone, let s wish husz, a very2 great happy birthday today!!! yang penting, dia siap tempek alamat umah dia kat entry bday dia tu kot la korang kaya2 nak post deliver adiah kat budak kertu tu. bro! all the best yeah!....



kepada Archmal yang sedang berduka di kala ini, akak harap kau kuatkan semangat, mungkin kita sedang diuji tetapi ujian itu menunjukkan betapa tabah dan semangatnya lagi kita utk menempuhinya, dont be so sad ye Mal. meh kita pi lepak hajris nak nak nak??




Bloggers Idol 2006 - remember akak was the winner and champion for this. till now akak lom dapat lagi adiah2 nye dik, think the organizer is extremely bz, that s what been told by Nadh la...since she s the one whos updating me on it. lama pulak nak dapatkan, dari belum raya fitri sampai dah nak ke raya aji. i bet, only nxt year kot baru dapat, new year pun lagi few more days to go jer.





2006 year is such a wonderful year for me. taun ni jugak kami kekal duduk di rumah sendiri setelah 3 taun menunggu Vista Amani dalam pembinaan...pertama kali segalanya di VA, beraya berbig open house so on. also my new year of 2006 - it s started wt my FF show been on air to malaysians, go on wt my few other games and hunts yang akak participated. my sirman left us for his work duties to Holland and buat akak terkontang2 ngan kids for few months. for the first time ever, terpaksa tinggalkan kids wt my parents due to panggilan suami jugak for our honeymoon yang tah ke berapa di netherlands (hey, korang x abih teka lagi anniversary akak yg ke berapa, so far sume teka salah laaa).


besides akak actively berblogging this year gak even hv started since last year. it s a year where i got to know lots of 'hadek-hadek'. semua orang tau, semua hadek2 ni mmg nice2 one wt me, cuma ada sorang 2 ni yang mulut biadab jadi lalat kat sini alah korang tau sama tau je lah kan sapa. but what the heck, i won the Bloggers Idol, ko ado??? mak hayam ko pun sakit ati tgk aku menang ok!!! hik...panas panas



apart of that, dengan kelincahan anak2 yang pantas membesar, side sad story, the biggest one when rumah akak dipecah masuk hingga menyebabkan kerugian barang kemas 100% of cos, koleksi jam tangan (till now satu jam tgn pun akak x de lagi ni). sampai terpaksa la umah akak dipasang home alarm system for the sake of our keselamatan.



apa tah lagi ye 2006 nye scenario....just cant really pen it on here....ada yang sesuai dicerita ada yang tidak. my next biggest target for next year is to make sure i get all my wish list! i will work hard for it. and also, next year ialah projek membikin dan menggodek bilik anak2. the make over of their rooms will kick off at least b4 middle of the year. it s time for them to make use of their rooms, and sleep over there without sharing rooms with their parents anymore. the parents really need 1 bed for two of us, la ni berempat sekatil...sempit gila!




iklan jap...akak ngah mengidam la dik.... mengidam nak 5 sets of perfumes. boleh bagi akak?




so anw....semoga meriah di hari raya korban ini, apakah yang anda korbankan utk yang tersayang? tau x iklan perodua yang baru ni? hopefully next year will be more bout others than us. akak syukur, there are some parts of my life this year, yang akak did for 'others'...harap2 taun depan lebih2 lagi la hendaknya utk mereka.




To Kak Red's readers:

Letak sebelah si anak ikan

Daun kedidi tepian rakit

Bila salah harap maafkan

Kalau sudi jangan diungkit


7 comments:

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

bila baca sinopsis 2006 ko ni kan ..mmg ada upps n down ..tula life kita kt dunia nie ..kejap ado atas .kjap g tergolek ko kt bawah nun .. tpi x kisahla as long as w r alive n kicking .. life must go on wat?? so wat ever ur 2007 maybe makmerah .. i want 2 wish "may 2007 give u more n more upps than down 2 u n ur familia"be it in money or social or wateverlaaa .. sukses slalu !!! yg paling klako lam entri nie ...ialah ..ikikiki .. entri mak hayam from oberde sea yg panssss ngan ko kan?? entri terharu ialah archmal .. sabo ekk?? entri historical jatuh kepd bloggers idol 2006 .. dh tinggl 3 ari je gi utk ko pegang title nie .. sure gogonizer bz banget .. ni pun sobaje laa..since makmerah dh jual pantun ni ada pantun 3 kerat beli k.. enjoiiii
Fear Factor x menang,
Adventurace pun x menang,
At least, BI 06, jadi le ko menang.

Shah said...

Hahaha...memang mengelabah pagi tadi lambat bangun. Jam bunyi asyik snooze aje last last mengelupur lambat... Sori tak sempat la nak pot pet pot pet ngan Kak Red. Nasib baik jalan tak jem. Kalau tidak lagi le mengelupur...

babyarisha said...

hui...kak redku...
celamat sambut taun baghu..
taking care yer..

Huz said...

Akm Kak Red. Huz dah sambung semula diet. Skg alhmdulilah dah turun skit berat. Nak bg satu petanda klu kita sedang turun berat. Nak tahu apa? Bau kent*t busuk lain macam, haha!

Fish of Pisces @ 5th_E said...

:) in retrospect of 2006. bile la eden nak buek entry ek? hehe ... :) Salam Eid Ul Adha Kak Red!

ween said...

Hi Red Mama, best betul yang dekat-kat last entry ni... empat org dah sekatil? ween pun cam tu, last-last hubby menyerah kalah dgn kesempitan katil kitorang tu, dia tido kat tilam empuk dibawah (which is actually more comfortable than me that's being squeeze by the two kiddoes) Yelah kan.. anak2... time keciknilah nak sgt tido ngan mak bapak nye, udah besor esok tak nak dah...

btw, Selamat Hari Raya Aidiladha..

KRed dok mana?? siap umah kena pecah!!

husz said...

hahahaha itu yg dia nak kite baca ... lol sowwey.. interdet xde .. plus busy giler cuti nie..

hehehe tapi xde pon present yg sampai :( kita kat jusco dah kena banned lol actually I belanja myself some belated birthday present.. a Robin Hobb book and "Imperium" a genre that I have never ever read before lol historical fiction voley?

hahahaha siapa nak donate more books!! silakan.. wa tak kesah kalau present I second hand.. or korang baca dulu pastu baru bagi lol..