Monday, December 25, 2006

New appearance...

hi everyone..

it s been a while bila akak x berblog pulakkan..anw i know lots of you hv gone for the long leave. nice huh cuti pepanjang?

when most of my frens and colleagues pi holiday, las vegas lah hong kong lah london or even kota kinabalu..yet me and family are lepaking in kl only. I m saving my leave for a long holiday next year and sirman pun dah zero cuti for this year, so it s fine by me, yet i can do macam2 for pampering myself actually.

what did i do then?? remember on my wishlist for the year 2007 the other day? so i kicked off the new era of Kak Red by do do do the hair do! My 2 usual favourite hairstylists had been waiting for me since a week ago.

tell u, 5 hours buat rambut sampai tengkuk bontot tengkuk bontot naik lenguh segala... but it s worth it la coz i usually do some treatements or changes or my hair at least twice a year. Started from 3pm and abih only at 815pm..mau x letih, ada lebih 5 kali le akak masuk toilet gak ngan sejuk ekon saloon ni.


before the hair do

im promoting this saloon, since they are currently having big promotions now


berwayar2 segala.......

my 2 fav hairstylists, vivian and angel.....

actually i chose Real Cut Saloon not cos of their reddddddddddd red red saloon. for the past 7 yrs i ve been using other saloon but sejak awal taun ni akak turn to this Real Cut pulak. Even the price of their services is quite expensive than the old one that I used to, but puas hati dik. im recommending everyone to be their customer.




not only that, they hv 7 prof hairstylists and you can choose anyone among these 7. so usually, everytime i got there, Vivian will be assisting me. and for the 5 hours hair do ni pulak, 2 hairstylists need to be apart of the process. they do have male hairstylist, but through previous experienced, akak mmg x gemo pakai lelaki lah...kasar cara kerja dema ni..no harm lah for male hairstylists yg baca entry ni yeah...




done for the hair....what s next to grab yeah?



the host, my bro





apart of that, akak spent my dinner wt my family in one of the restaurant kat cheras...Ayin, as the host berbelanja makan sakan for everyone...we chat makan chat makan shisha makan...prungprang segalanya lah....


wt my eldest and youngest sisters - i know im diff than them!!!


wt mom


shisha...smthing like that lah menda tu


wt Epi, the 7th bro in a family


wt the pengantin baru



bro in law and sis


gegirl yang sleepy, abang ngah melenjan


da da da......happy new year everyone.




btw, last sat midnite, i finally managed to watch the CINTA in TGV, klcc wt sirman. wow!!! it s a very2 good show. sapa2 yang lom sempat lagi pi tgk tu, pi lah cpt nengok. pendek kata, blusher pink akak hilang sebab tersedu sedan menangis meleleh.



Part yang paling menyentap hati bila si suami yang terlalu menyintai isterinya, tetapi kerana cinta juga terpaksa melepaskan isterinya yang sudah menjumpai orang lain (case 3rd partylah ni). Melihat si anak kecilnya yang menangis pabila ibubapanya bercerai dan berpisah....



Love is letting go....



And also part si kakak yang mengorbankan nyawanya utk menyelamatkan adik lelakinya...sedih dik sedih.



Yang pastinya, isteri bukanlah hak milik tetapi adalah satu ANUGERAH.



it is true.




7 comments:

zacknavy said...

cun nyer kak red..sib baik dah sama2 dah kahwin..hehe..nway..memang cun..macam anak dara..

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

' kalau kita cintakan manusia, manusia itu akan pergi jua dsatu masa nnti, tpi kalau kita mencintaii allah maka cinta itulah yg berkekalan 4ever n ever' hmmm... lagi satu ' if u loves some1, u hv to learn 2 let it go, & if it come back 2 u then u knows its urs to keep!!'

kr-sms said...

isteri = masih ku cari!!!
apa pun selamat raya haji, selamat tahun baru (sekali lagi...)...

REAL CUT => benar, dulu dan sekarang sama sahaja... (crack it)!

Shah said...

Rambut kontot macam I ni kalau pegi kat Real Cut nanti kena halau pulak...BTW great to see u back.

ak_0143 said...

huhu kak red... cuak gila tgk ada ip tracker kat sebelah tu... kantoi la! dah la curi2 baca blog dalam lab kom ni...

kuikuikui

ween said...

wah kakred promo habis the salun... ada share ke?? anyhoo, thank you for visiting me back the other day... do come often.. btw, selamat hari raya haji..

husz said...

eh eh jambu nya jantan pengantin baru tu lol =) hahahaha anyway.. guane 5 jam tapi beza nya x banyak? i ingatkan lepas gi saloon mesti macam maggi kembang rambut lol

golap la .. mana nak nampak rambut style baru..